Fructele de avocado sunt o sursă bogată de acizi graşi esenţiali, însă beneficiile pe care ele le prezintă pentru sănătate izvorăsc din numeroase alte proprietăţi nutriţionale importante, conform Sfatul medicului.ro. Avocado este un fruct ce aparţine familiei Lauracae, alături de alte plante cu flori precum camforul, scorţişoara sau dafinul.Consistenţa untoasă a pulpei şi gustul specific al avocado-ului îl fac similar fructelor oleaginoase, precum nucile şi seminţele. Numele ştiinţific al fructului este Persea americană.
Fructul de avocado devine verde închis sau mov închis atunci când este copt, iar în interior are o sămânţă lemnoasă maron. Fiecare fruct cântăreşte în jur de 300-700 g.
Oamenii de ştiinţă au descoperit, în cadrul studiilor afectuate asupra beneficiilor aduse de consumul fructelor de avocado, că ele au rol protectiv împotriva bolilor cardiovasculare, ajută la controlul greutăţii corporale şi îmbunătăţesc abilitatea organismului de a absorbi în parametri optimi nutrienţii importanţi din hrană.
Căderea părului poate fi cauzată de o varietate de factori, de la diferite afecţiuni, la nutriţie deficitară până la dezechilibre hormonale şi stres, conform Sfatul medicului .ro.
Indiferent că se manifestă prin subţierea firului de păr sau prin chelie, tratamentul împotriva căderii părului constă în identificarea cauzelor care conduc la această situaţie şi, ulterior, administrarea unui tratament corespunzător. Uneori căderea părului apare din cauza unei afecţiuni care implică părul însuşi, cum este cazul alopeciei, care determină căderea permanentă a părului. Este normală pierderea a cel mult 100 fire de păr, zilnic; în caz contrar există riscul ca pacientul să sufere de o afecţiune a părului, o dereglare hormonală, un chist ovarian, sifilis sau alte boli care pot determina căderea excesivă a părului. Căderea firelor de păr după fiecare pieptănare nu reprezintă neapărat un semn de îngrijorare.