•  Arsurile solare reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme cu care ne confruntăm vara. În acest caz, tratarea prin metode populare este eficientă. “Este vorba de o arsură de gradul I, o arsură superficială, în care pielea e înroșită, tumefiată, apare senzația de durere, este caldă și atunci aplicarea de comprese cu iaurt rece sau chiar cu lapte rece pe zonele afectate și ținute
    10-15 minute chiar are efect antiinflamator,” explică dr. Ruxandra Constantina, medic de familie cu competenţă în apifitoterapie, potrivit Digi24.
  • Medicul Selçuk Yücel, specialist în tratarea afecţiunilor urologice la copii şi sugari, spune că în spitale sunt diagnosticaţi tot mai mulţi copii cu calculi renali, ca urmare a schimbărilor din regimul alimentar. “Calculii renali, sau pietrele la rinichi, apar mai ales dacă există o predispoziţie genetică în familie spre acest tip de problemă. Însă, pe lângă genetică, dietele dezechilibrate sunt şi ele responsabile. Un nivel crescut de aciditate a dietei duce la formarea calculilor”, potrivit Click.