• Supa de pui, peştele gras, usturoiul sunt doar trei dintre alimentele pe care ne putem baza atunci când sistemul imunitar este în declin. Supa de pui este un remediu natural atunci când suntem răciţi şi tuşim. Ea conţine colagen, alături de aminoacizi şi nutrienţi care previn inflamaţiile şi întăresc sistemul imunitar. Iaurtul este o sursă naturală de probiotice, cunoscute şi drept „bacterii bune” care trăiesc în sistemul digestiv. Studiile făcute până acum au arătat că un sistem digestiv eficient ajută imunitatea, dar şi odihna de calitate. Peştele gras precum somonul şi tonul conţin acizi graşi Omega-3 care, printre altele, controlează şi inflamaţiile din corp, susţin dieteticienii. Usturoiul este cunoscut ca fiind un atibiotic şi un atifungic natural. El conţine substanţe care combat infecţiile şi distrug bacteriile, informează Adevărul.

• O alimentaţie în care predomină carnea favorizează creşterea nivelului estrogenului în organism. În special în cazul femeilor care preferă orice alt tip de carne în loc de peşte, acestea prezintă un risc mult mai mare de endometrioză. Însă aspectul cel mai îngrijorător este că potrivit unor studii, consumul cărnii vine la pachet cu un aport scăzut de fibre, aspect ce duce la uşurarea procedeului de înmulţire a bacteriilor rele. Dacă aparţineţi sexului feminin şi vreţi să pierdeţi câteva kilograme bune, una dintre cele mai bune idei este să renunţaţi la carne, în special cea roşie. Fiind bogată în grăsimi saturate, puteţi să o înlocuiţi cu peştele, astfel vă veţi bucura de o porţie sănătoasă de Omega-3. Cel mai bun exemplu de viaţă sănătoasă le aparţine japonezilor, aceştia fiind recunoscuţi pentru dieta lor bogată în peşte şi pentru cele mai puţine cazuri de cancer, scrie Click! sănătate.

• O mulţime de studii au legat creşterea în greutate de stres, iar unu din patru americani consideră că are un nivel de stres care ajunge la 8, pe o scală de la 1 la 10. Pe termen scurt, stresul inhibă pofta de mâncare, pentru că, în perioade dificile, hipotalamusul produce CRH, un hormon implicat în răspunsul la stres al organismului, care este responsabil pentru scăderea apetitului. Dar dacă stresul persistă, situaţia se schimbă radical. Suprarenalele eliberează un alt hormon, numit cortizol, care creşte apetitul. Odată ce episodul de stres se termină, nivelul de cortizol ar trebui să scadă, dar, dacă situaţia stresantă persistă, acesta rămâne la un nivel ridicat, una dintre consecinţe fiind apetitul crescut. Unele studii au descoperit faptul că femeile şi bărbaţii reacţionează diferit la stres, dar în sensul în care femeile aleg mâncarea în exces şi bărbaţii băutul sau fumatul. În plus, sunt studii care au descoperit că obezitatea este legată de mâncatul pe bază de stres doar la femei, nu şi la bărbaţi, scrie CSID.