• Cafeaua ocupă primul loc în topul micilor plăceri vinovate şi cu siguranţă aşa va rămâne! Însă câteva studii recente au legat consumul de cafea de un risc crescut de fracturi. Cu toate acestea, alte studii nu au găsit o astfel de legătură. Un studiu realizat de cercetătorii suedezi, care a inclus mai mult de 61.000 de femei urmărite timp de aproximativ 20 de ani, a relevat, în 2013, că patru sau mai multe ceşti de cafea consumate zilnic au fost asociate cu o micşorare a densităţii osoase, dar nu sunt neapărat legate de un risc crescut de fractură sau osteoporoză. Studiul a mai subliniat faptul că persoanele care au deficit de calciu sunt mai predispuse să se lupte cu probleme ce vizează sănătatea oaselor, indiferent dacă beau sau nu cafea, scrie DivaHair.
• Busuiocul – o sută de remedii într-o singură plantă. Apreciat pentru aroma sa proaspătă, se foloseşte şi în medicina tradiţională, pentru că alină o mulţime de boli. Tulburările digestive sau probleme respiratorii sunt doar câteva dintre afecţiunile care pot fi tratate cu busuioc. În stare proaspătă, busuiocul furnizează o cantitate importantă de vitamine A şi C. De asemenea, este o sursă excelentă de calciu şi fosfor, minerale esenţiale pentru buna dezvoltare a ţesuturilor osoase, a dinţilor, rinichilor, dar şi pentru buna funcţionare a sistemului imunitar şi a aparatului cardiovascular. Uscat, busuiocul conţine cantităţi importante de vitamina K, necesară în procesul de coagulare a sângelui şi în fortifierea oaselor, potrivit Click! pentru femei.