Marcel Marin, Marian Dima

După turneul regional Sud-Est de minifotbal, găzduit la Ploieşti, în care am avut două echipe prahovene participante – Chedra-Tax şi Vikink, MFC Ploieşti, deţinătoarea Cupei LMF Prahova a participat în perioada 29 iunie – 1 iulie la turneul final pentru Cupa României, întrecere care a avut loc la Sibiu, acolo unde la startul competiţiei s-au regăsit nu mai puţin de 96 de echipe ! MFC Ploieşti a fost cap de serie al Grupei 25, alaturi de Vulturii Alerad Construct Dej şi Real Criscior Brad.
Elevii antrenorului Gabriel Georgescu au întâlnit în primul joc echipa Real Criscior Brad, de care au trecut cu scorul de 4-2. Deşi s-a văzut condusă de două ori, MFC Ploieşti a reuşit să revină de fiecare dată, obţinând victoria, pentru echipa noastră marcând Alexandru Crăciun (2), Cristian Stănescu şi Cristian Arnăutu.
MFC a confirmat rezultatul bun şi în meciul susţinut împotriva celor de la Vulturii Alerad Construct Dej, prin victoria la scorul de 7-4 (goluri Dănuţ Iancu -3, Alexandru Crăciun – 4), terminând faza grupelor pe primul loc.
În faza următoare a întrecerii, în calea ploieştenilor a ieşit echipa Decor Plus Iaşi, meci în care MFC a deschis scorul foarte repede, reuşind să înscrie prin Dănuţ Iancu, acesta fiind urmat de Alexandru Crăciun, pentru 2-0, dar, pe fondul faptului că s-a rămas în doar 6 jucători valizi, moldovenii au egalat şi au trimis meciul la loviturile de departajare. Culmea, “specialitatea casei” în întrecerea judeţeană, unde portarul Mihai Vanghele a avut prestaţii excelente, loviturile de la 7 metri, au adus… eliminarea ploieştenilor, doar Năstase Gabriel reuşind să înscrie, în timp ce Cristian Arnăutu şi Alexandru Crăciun au ratat şi, astfel, misiunea echipei MFC Ploieşti la Sibiu s-a încheiat.MFC Ploiesti
Gabriel Georgescu si preparatorul fizic Florin Ghiţă i-au avut la dispoziţie, pentru acest turneu pe Mihai Vanghele, Alexandru Crăciun, Cristian Stănescu, Năstase Gabriel, Miu Sebastian, Dănuţ Iancu şi Cristian Arnăutu, din păcate, o serie de fotbalişti care făceau parte din lotul echipei fiind în imposibilitatea de a se prezenta la acest turneu (Bojoagă şi Rudaru au susţinut barajul cu CS Blejoi, Mihai Şerban, Cristian Stan, Ghica Florin şi Ivan Irinel nu au putut participa nici ei).
Tot în turneul de la Sibiu, din Prahova a participat şi o a doua echipă – Ader Ploieşti (câştigătoarea eşalonului secund judeţean), care a terminat grupa preliminară I pe locul 2, după Boromir Rm. Vâlcea. Ader Ploieşti a învins pe Mugurelul Chiuieşti – Dej, cu 12-2, dar a pierdut derbiul cu vâlcenii, scor 2-0 pentru Boromir. Calificaţi în prima fază eliminatorie de pe locul 2 în grupă, cei de la Ader Ploieşti au pierdut, scor 3-0, meciul cu Danco Pro Bucureşti, părăsind competiţia tot după 3 meciuri jucate.