Castraveții sunt cea mai cultivată legumă din lume și sunt cunoscuți pentru faptul că sunt unul dintre cele mai bune alimente pentru sănătatea generală a omului, deseori fiind catalogat ca superaliment, potrivit AM Press, care citează suntsanatos.ro.
* Castravetele rehidratează corpul – Dacă eşti prea ocupat să bei apă, mănâncă rece castravetele, fiind 98% apă. Va compensa apa pierdută.
* Castravetele luptă cu căldura în interior și exterior – Castravetele ajută la calmarea durerilor cauzate de arsurile solare. Aplicați castravete pe piele și vi se vor calma durerile de la arsuri solare.
* Castravetele elimină toxine – Apa din castravete acționează ca o mătură, măturând deșeurile din corp. Consumat regulat, dizolvă pietrele la rinichi.
* Castravetele reîncarcă organismul cu vitamine necesare zilnic – Castravetele are cele mai multe din vitaminele de care corpul are nevoie zilnic. Vitaminele A, B si C, care oferă suport imunitar, vă mențin radiant/ă și vă dau energie. Stoarcerea castraveților cu spanac și varză kale le mărește potența. Nu decojiți pentru că pielea conține aproximativ 12% din doza recomandată de vitamina C.
* Oferă minerale importante pielii – Castravetele are mult potasiu, magneziu și silicion. Din cauza asta tratamentele cu castraveţi sunt abundente în lumea spa-urilor.
* Castravetele ajută la digestie și slăbire (pierdere în greutate grozavă) – Datorită conținutului ridicat de apă și a faptului că este redus în calorii, castravetele este un aliment bun pentru persoanele care vor să slăbească. Folosiți castravete în salate și supe. Dacă e departe de a fi alimentul dvs preferat, puteți roade sticksuri din castraveți cu iaurt degresat cremos. Fibra din ei este bună pentru digestie și mestecarea castraveților este bună pentru maxilare. Consumul zilnic de castraveți poate fi văzut ca un adjuvant în constipație cronică
* Castravetele vindecă diabetul, scade colesterolul și controlează presiunea sanguină – Sucul de castravete conține un hormon necesar celulelor pancreasului ca să producă insulină, este benefic pacienților cu diabet. Cercetătorii au aflat că sterolii din castravete ajută la scăderea colesterolului. Castraveții conțin fibră, potasiu și magneziu. Acești nutrienți funcționează eficient pentru a regla presiunea sanguină. De-asta castraveții sunt buni pentru tratarea presiunii sanguine ridicate sau scăzute.
* Castravetele împrospătează gura – Sucul de castravete împrospătează gingiile bolnave. Presează cu limba o felie de castravete de baza gurii. Fitochimicalele din el vor omorî bacteriile responsabile de miros neplăcut.
* Catravetele revigorează ochii – Să pui o felie de castraveți pe ochi cu cearcăne deja e un clișeu dar funcționează pentru că este antiinflamator.
* Castravetele luptă împotriva cancerului – Castravetele coține secoisolariciresinol, lariciresinol și pinoresinol. Acești 3 lignani au o conexiune puternică şi cu riscuri
reduse din toate tipurile de cancer, incluzând pe cel ovarian, de sân, de prostată și uterin.
* Castravetele ajută la sănătatea unghiilor și a părului – Mineralul-minune siliciu din castraveți ajută părul și unghiile să fie mai puternice și mai fine. Sulful și siliciul ajută la creșterea părului.
* Castravetele contribuie la sănătatea articulaţiilor, ajută persoanele cu artrită și dureri articulare – Fiind o sursă excelentă de siliciu, promovează sănătatea articulațiilor prin întărirea țesuturilor de conectare. Amestecat cu suc de morcovi, ajută la îndepărtarea durerilor articulare prin scăderea nivelului de acid uric.
* Castravetele vindecă mahmureala – Pentru a evita o durere matinală sau mahmureala, puteți consuma câteva felii de castravete înainte de culcare. Castravetele conține destule vitamine B, electroliți și zahăr pentru a recupera mulți nutrienți esențiali și să reducă severitatea durerilor de cap și mahmurelii.
* Castravetele menţine sănătatea rinichilor – Castravetele scade nivelul acidului uric astfel menținând rinichii sănătoși.
* Castravetele e puternic alcalinizant – Este bogat în potasiu, magneziu, silicon care sunt minerale alcalinizante pentru tractul gastro intestinal, sânge și țesuturi.