V. S.

Centrul Local de Combatere a Bolilor Prahova a aprobat, ieri, Planul de măsuri privind supravegherea, prevenirea și controlul pestei porcine africane pe teritoriul județului Prahova.
“Chiar dacă focare de pestă porcină africană au fost confirmate până acum doar în județele Satu Mare și Tulcea, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Prahova a solicitat convocarea Centrului local de Combatere a Bolilor Prahova pentru a dispune activități necesare și obligatorii privind detectarea timpurie a virusului pestei porcine africane”, spun reprezentanții Instituției Prefectului Prahova.
Planul de măsuri cuprinde măsurile instituite în cazul confirmării oficiale a bolii în exploatațiile de creștere și de sacrificare a porcinelor, dar și din populațiile de porci sălbatici. În acest ultim caz, vânătorii sunt atenționați să anunțe Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Prahova în cazul în care se depistează pe fondurile cinegetice mistreți morți. De asemenea, orice partidă de vânătoare este obligatoriu să fie anunțată la DSVSA, iar mistreții împușcați trebuie verificați de către personalul de specialitate al direcției respective.