F. T.

Seara de luni, 2 iulie, aproximativ ora 21, zona de nord a Ploieștiului. Un foc de armă se aude în stația de tramvaie, din apropierea Spitalului Județean de Urgență. Ni se pare nouă sau îl auzim și pe-al doilea? Zgomot de geamuri ale unor vitrine sparte. Și țipete. Și sirene ale poliției, ale Salvării… Lume, multă lume. Poliție, multă poliție. O femeie – gestionara unui magazin din zonă – tremură… În interiorul acestuia, cioburi de la vitrina spartă. Intrăm în magazinul alăturat. Vânzătoarea nu-i nici ea în apele ei. O întrebăm ce s-a întâmplat. “S-au luat la bătaie țiganii și s-a tras cu pistolul. Unul dintre ei a fugit la vecina (femeia care este vânzătoare la magazinul cu geamul spart – n.n.) și nu mai știu ce s-a întâmplat. Poliția a plecat după ei”.
Luni, în jurul orei 21, la Nord, la capătul traseelor de tramvaie 101 și 102, al autobuzului 5. Aproape de Spitalul Județean. Toată lumea care a ajuns acolo după consumarea incidentului întreabă ce s-a întâmplat. Prea multe amănunte nu află nici de la polițiștii dislocați la fața locului, nici de la martori. Decât că a fost bătaie, decât că a fost răfuială, decât că s-a tras cu pistolul. Și nu cu orice pistol – cu bile, de exemplu – ci cu gloanțe adevărate, spun unii.
Ieri, surse judiciare din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Prahova ne-au confirmat faptul că, într-adevăr, în nordul Ploieștiului a avut loc o altercație, în care au fost implicate patru persoane. Una dintre ele a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, iar un medic chirurg i-a scos “un corp metalic din picior”. Potrivit acelorași surse, un alt individ implicat în scandal a fost transportat la București, având o plagă la gamba unui picior.
Ar fi fost, cum aminteam, patru persoane implicate în incident. Două dintre ele au ajuns la spital, iar celelalte două – a căror identitate era cunoscută, dar încă nu fuseseră prinse până ieri în jurul orelor 13 – erau căutate de către trupe speciale ale IPJ Prahova.