F. T.

La data de 15 iunie a.c, când a fost termenul limită de înscriere la instituţiile de învăţământ din subordinea MAI, pe cele 1.600 de locuri la școlile de agenți de poliție s-au înscris 10.363 de candidați, respectiv 8.249 candidați pe 1.300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina și 2.114 pe 300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Romane, cei mai mulți candidați, la ambele şcoli, sunt băieți – 5.734, dar aceştia vor candida pe aceleași locuri cu fetele.
Zilele acestea, candidații se află în etapa de evaluare psihologică și examinare medicală, urmând ca, în urma trierii, în perioada 24 august – 3 septembrie 2018, atât Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, cât şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca să organizeze concursul de admitere.Evaluarea performanţei fizice a candidaţilor la școlile de poliție se face prin parcurgerea unui traseu practic-aplicativ.
Reamintim că, în ceea ce priveşte criteriul privind înălțimea candidaților aspiranţi la uniformă de poliţist, acesta a fost abrogat.
Proba de verificare a cunoştinţelor va consta într-un test–grilă la disciplinele limba română şi limbă străină (limba engleză sau limba franceză, potrivit opţiunii la înscriere). Durata studiilor este de 1 an.