salvamontisti - american

salvamontisti - american1

V. Stoica

Echipele Salvamont Bușteni și Serviciului Public Județean Salvamont Prahova au reușit să recupereze, miercuri seară, trupul americanului pasionat de sporturi extreme care și-a găsit moartea la mii de kilometri depărtare de casă, în munții Bucegi, din județul Prahova.
„Acţiune încheiată, salvamontiștii s-au mobilizat exemplar și, în ciuda condițiilor meteo și a zonei extrem de accidentate, au reușit să recupereze victima și au ajuns acum la Cabana Piatra Arsă”, au anunțat reprezentanții Salvamont miercuri seară, în jurul orei 21.00.
După reperarea din elicopter a cadavrului bărbatului decedat în urma unui salt riscant cu parapanta, salvamontiștii au fost cei care au hotărât să meargă, în ciuda vremii nefavorabile – în condiții de ceață și de ploaie – să recupereze corpul victimei. Chiar și echipele de salvatori montani au trecut prin clipe dificile în această misiune de recuperare a cadavrului americanului, pentru că au avut corzile de coborâre și de tractare întinse pe zeci de metri și – în mișcare – ar fi putut să determine accidentarea acestora.
Toți membrii echipei de salvamontiști prahoveni care au participat la acțiunea de miercuri seară au experiență mare în intervențiile din zona de abrupt montan.