Printre „clienţii” anchetatorilor se numără și Florin Pârjol, zis și Ghenosu !
Ieri dimineață, procurori din cadrul Structurii Centrale a DIICOT au declanșat o amplă acțiune de combatere a fenomenului infracțional organizat, intitulată “Ziua Z”, aceasta derulându-se, concomitent, în 28 de județe, printre care și Prahova.
Au fost efectuate 238 de percheziții domiciliare, care au vizat 227 de suspecți. Conform unui comunicat al DIICOT, “acțiunile concertate ale procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism sunt rezultatul activităților investigative derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează destructurarea mai multor grupări infracționale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competența direcției, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă, precum şi infractiuni cu violenţă, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal și tentativă de omor”.
În acest context, șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, citat de Hotnews, a declarat că acțiunea de ieri “a fost pregătită de mai bine de un an și că procurorii DIICOT arată astfel că pot da «o lovitură de forță» grupărilor de crimă organizată.
Conform aceleiași surse, perchezițiile de ieri l-au vizat și pe Florin Pârjol, zis “Ghenosu”, reținut anul trecut în Franţa pentru comiterea mai multor infracțiuni: proxenetism, fraude informatice şi șantaj, gruparea coordonată de el fiind implicată şi în infracţiuni cu violenţă.
Descinderile de ieri au avut însă rolul de a completa informațiile din dosarele penale care au ca obiect infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani. Totodată, în alte dosare se fac cercetări pentru efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive (la zeci de studenți din Timișoara), efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. De asemenea, s-au efectuat cercetări pentru evaziune fiscală, falsificare de instrumente electronice de plată, punere în circulaţie de instrumente electronice de plată contrafăcute, deţinere de instrumente electronice de plată contrafăcute, fals material în înscrisuri oficiale şi fals informatic.
La operațiunile de ieri au participat peste 600 de poliţişti din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, luptători ai structurilor de intervenţii şi acţiuni speciale ale Poliţiei Române, precum şi jandarmi, poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră și specialişti ai Direcției Generale Anticorupție.