Laptopuri ieftine, in valoare de 150 de dolari, destinate elevilor care provin din familii cu venituri reduse, vor fi produse in serie incepand cu toamna acestui an, iar de acest proiect ar putea beneficia, gratuit, 1,2 milioane de copii romani, a anuntat, premierul Tariceanu.
Parintii nu trebuie sa plateasca nimic. Ideea este sa oferim acest computer in cadrul unui pachet educational, a mai precizat premierul, adaugand ca nu s-a decis inca daca beneficiarii vor fi toti copiii din sistemul preuniversitar (clasele I – XII) sau numai cei din clasele I – IX. Proiectul de lege OLPC (One Laptop for a Child – „Un laptop pentru fiecare copil”), depus de deputatul liberal Ioan Ghise si intocmit cu ajutorul catedrei de calculatoare a Universitatii Politehnice Bucuresti, prevede ca autoritatile sa achizitioneze cate un laptop pentru fiecare elev si cadru didactic din invatamantul preuniversitar.
Potrivit lui Tariceanu, proiectul privind acordarea de laptopuri pentru fiecare copil urma sa fie dezbatut, ieri, in comisia de invatamant din Camera Deputatilor.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLa Radio Erevan
Articolul următorBaschet