• Despre grupa de sânge 0 se spune că este cea mai veche, cea pe care o aveau primii oameni, locuitori ai peşterilor. Strămoşii noştri se hrăneau, pe atunci, cu vânat şi plante sălbatice. Dacă aveţi această grupă, mâncaţi mai puţine alimente care conţin carbohidraţi şi mai multe alimente care conţin proteine (peşte, vită, miel, ouă). Cei cu tipul de grupa B s-au adaptat unei diete diverse, bazate pe carne, produse lactate şi legume. A apărut la popoarele nomade, care erau în mişcare, pentru a traversa regiuni întinse. De aceea, oamenii cu grupă sangvină B au o toleranţă crescută la o varietate de alimente, informează Click! pentru femei.

• Deşi nu putem elimina zaharurile complet din dietă, uneori putem folosi îndulcitori mai puţin procesaţi. De exemplu, mierea. Beneficiile sale asupra sănătăţii se referă la proprietăţile antibacteriene, antioxidante şi la conţinutul bogat de vitamine, B2, B6 şi fier. Siropul de arţar este un alt înlocuitor al zahărului, bogat în minerale, în special zinc, ce poate avea un efect benefic în prevenirea aterosclerozei prin scăderea colesterolului. Ştevia este un îndulcitor de 200-300 mai puternic decât zahărul, care nu conţine kilocalorii, motiv pentru care poate fi folosită şi de persoanele supraponderale, scrie CSID.