Două bărci în care se aflau 20 de pompieri prahoveni, precum și patru scafandri bucureșteni au încercat, încă din seara zilei de duminică, 29 aprilie, să-l găsescă în viață pe un adolescent, se pare căzut în apele de la barajul Polder – Centrala Hidroelectrică Vălenii de Munte, în zona care leagă orașul de localitatea Drajna.
Dispariția băiatului – în vârstă de numai 17 ani – a fost anunțată prin intermediul Numărului Unic de Urgență “112”, iar faptul că barajul are o adâncime cuprinsă între 3,5 metri și 6,5 metri, precum și lăsarea serii i-au determinat pe pompierii prahoveni să suplimenteze efectivele și cu o barcă dotată cu cameră de termoviziune și binoclu infraroșu.
În noaptea de duminică spre luni, căutările au fost sistate, fiind apoi reluate ieri dimineață. Tot ieri, în jurul orei 11, s-a procedat și la evacuarea controlată a apei din baraj, pentru localizarea victimei. Aceasta a fost găsită în jurul orei 12,30, la aproximativ 30 de metri distanță de locul în care fusese văzută ultima oară în viață…
Dar, cu toate eforturile de resuscitare ale personalului medical aflat în zonă, tânărul a fost declarat mort !