•  Furia la copii este unul dintre aspectele cele mai provocatoare pentru părinţi. Tindem să ne considerăm părinţi buni atunci când copiii noştri sunt zâmbitori şi se simt în largul lor. Însă ne panicăm atunci când cei mici se află pe podea lovind şi ţipând. Cu toate acestea, credeţi sau nu, criza de furie a copilului este o parte importantă a sănătăţii şi bunăstării emoţionale. Cel mai bine este să fie manifestate lacrimile care conţin cortizol, hormonul de stres. Când plângem, eliberăm literalmente stresul din trupurile noastre,
    potrivit descoperă.ro.
  •  Cine ar fi crezut că şi lenea ajută la arderea caloriilor? Un grup de cercetători britanici au realizat un studiu în cadrul căruia au demonstrat că inclusiv statul pe canapea ne ajută la arderea caloriilor. Singurele condiţii pentru a slăbi uitându-ne la televizor sunt: să nu ne aşezăm pe canapea imediat după ce am terminat de mâncat, să deschidem fereastra şi să nu mâncăm la tv. În felul acesta ardem 75-150 de calorii pe oră, ajutăm intestinele să digere mai uşor, inima să pompeze regulat şi plămânii să respire corespunzător, potrivit click.ro.
  •  Doar 20% din cazurile de cancer ovarian sunt descoperite în stadii incipiente. De aceea, este vital ca femeile să știe cât mai multe lucruri despre cancerul ovarian. Într-un organism sănătos, celulele se divid de câteva ori, după care procesul se oprește. Când apare cancerul, diviziunea celulară o ia razna efectiv și se formează tumoarea. Uneori, celulele anormale intră în metastază, adică se rup de tumoarea iniţială și migrează în alte zone ale corpului, prin sistemul sanguin sau limfatic, potrvit doctorulzilei.ro.
  •  Afecţiunile gingivale sunt progresive, pornind de la cele uşoare precum gingivita, când apar inflamarea şi sângerarea gingiilor, până la situaţiile mai grave când intervine retracţia gingivală sau diminuarea cantităţii de ţesut osos alveolar, iar boala evoluează spre parodontoză (parodontopatie) ducând, în unele dintre cazuri, chiar şi la pierderea dinţilor. În fază incipientă, aceste afecţiuni nu provoacă dureri iar simptomele pot trece foarte uşor neobservate. De regulă, printre cele mai frecvente simptome se numără: Respiraţie neplăcută care persistă, gingii roşii, inflamate sau care sângerează, sângerare constantă la periajul dentar zilnic, senzaţie de durere la mestecarea alimentelor, sau la contactul cu alimente reci sau fierbinţi, sau dinţi cu sensibilitate crescută, potrivit descopera.ro.