Petre Apostol

Această săptămână a fost una plină pentru clubul de rugby Aurora Băicoi, luni şi miercuri disputând două meciuri la categoriile de vârstă U16, respectiv U15. Mai întâi, în seara de luni, clubul din Băicoi a găzduit o echipă din cadrul Royal Grammar School Newcastle, din Anglia, la categoria U16.
A fost a doua întâlnire între cele două cluburi, acestea disputând o partidă test şi anul trecut, pe stadionul „Aurora” din Băicoi, la categoria de vârstă U15. Prezenţa reprezentanţilor de la instituţia britanică pentru al doilea an în Prahova demonstrează că s-a legat o relaţie bună de colaborare între cele două grupări.
Dacă, anul trecut, echipa engleză s-a impus la o diferenţă mare de scor (38-7), de data aceasta meciul a fost mult mai echilibrat. Însă, într-o asistenţă de aproape 100 de persoane, tot formaţia din Newcastle a câştigat, scorul final fiind de 12-10 pentru britanici.
Pentru clubul din Băicoi a urmat, miercuri, reluarea Campionatului Naţional de juniori la categoria U15, echipa prahoveană evoluând, în Ghencea, cu CSA Steaua Bucureşti, într-un meci contând pentru etapa a patra din Regiunea Muntenia. CS Aurora a pierdut partida, cu scorul de 10-43, reuşind, totuşi, două eseuri, rămase netransformate, în vreme ce steliştii au marcat şapte eseuri, dintre care au transformat patru.
Echipa prahoveană rămâne, astfel, fără niciun punct în clasament, situându-se în urma formaţiilor CSO Pantelimon, LPS Constanţa şi CSA Steaua Bucureşti.