Petre Apostol

La Complexul Sportiv Naţional „Lia Manoliu” din Bucureşti, vineri şi sâmbătă, au avut loc etapele finale din cadrul Campionatelor Naţionale de Atletism în Sală pentru categoriile de copii 1 (născuţi în 2005 şi 2006) şi copii 2 (născuţi în 2007 şi 2008). Printre sportivii remarcaţi la această ediţie a campionatelor respective s-au regăsit şi reprezentanţi de la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti, pregătiţi de profesorii Maria Andrei şi Florin Andrei.
Cea mai deosebită performanţă dintre micuţii atleţi de la CSŞ Ploieşti a fost realizată de componenţii ştafetei de 4×100 metri, Teodor Datcu, Luca Moisoiu, David Radu, Andrei Zincă. Atleţii ploieşteni s-au încununat campioni naţionali la proba respectivă, cu timpul de 9-d58.26 secunde.
Pentru gruparea ploieşteană au mai punctat şi patru sportive de la categoria copii 1, Adina Moldoveanu, Laura Manolescu, Lorena Gherman, Rossana Ristulescu intrând în posesia medaliilor de bronz, după ce au stabilit al treilea timp în cadrul probei de 4×200 metri, respectiv 1:49.15 minute. În concurs au luat parte 15 ştafete, titlul naţional fiind adjudecat de CSŞ Bacău, care a înregistrat un timp mai bun cu o secundă şi 58 de zecimi decât CSŞ Ploieşti, în vreme ce medaliile de argint au revenit fetelor de la CSŞ 3 Steaua București, care au fost la 29 de zecimi înaintea sportivelor ploieştene.
De menţionat şi că de la clubul ploieştean au fost foarte aproape de podiumul de premiere şi băieţii de la proba de ştafetă 4×200 metri – Andrei Blănaru, Gabriel Boboc, Răzvan Anton, Teodor Marin – care au ratat la limită medaliile, ocupând locul al patrulea.