Universitatea ”Transilvania” din Braşov a primit certificare EUR-ACE, care conferă absolvenţilor diplomă de inginer recunoscută la nivel internaţional pentru mai multe specializări.
”Patru programe de studii din cadrul Universităţii «Transilvania» au primit această certificare: Inginerie mecanică (de la Facultatea de inginerie mecanică), Mecatronică şi design (ambele de la Facultatea de Design de produs şi mediu) şi Construcţii civile, industriale şi agricole (de la Facultatea de construcţii). Acestea sunt primele programe de studiu din cadrul Universităţii «Transilvania» care au primit o astfel de certificare”, se precizează într-un comunicat de presă transmis Agerpres de instituţia de învăţământ.
Alte două programe de studii, cu predare în limba engleză, vor fi evaluate în acest an universitar pentru a primi certificare EUR-ACE: Autovehicule rutiere (Facultatea de Inginerie Mecanică) şi Design industrial (Facultatea de Design de produs şi mediu).
Certificarea EUR-ACE a fost acordată de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii Învăţământului Superior (ARACIS). Diploma de inginer certificată EUR-ACE este recunoscută la nivel internaţional, iar posesorilor acesteia li se conferă, la cerere, titlul de ”EUR-ing”, fiind o dovadă a calităţii pregătirii viitorilor ingineri şi asigurând condiţiile recunoaşterii pregătirii şi a competenţelor dobândite prin programul de studiu efectuat în peste 30 de ţări din întreaga lume, se mai precizează în comunicatul de presă.
În cursul anului 2017, în urma evaluărilor externe efectuate la solicitarea universităţilor interesate, ARACIS a aprobat acordarea certificatelor EUR-ACE pentru zece programe de studii universitare de licenţă din cadrul a patru universităţi, proces ce va fi continuat şi în următorii ani, inclusiv la nivelul Universităţii ”Transilvania” din Braşov, menţionează documentul citat.