- Produsele bogate în proteine şi alimentele grase, cum ar fi carnea şi peştele, sunt digerate mai greu decât alimentele bogate în fibre: fructele şi legumele. Dulciurile, ca bomboanele, biscuiţii şi produsele de patiserie, sunt mistuite într-un mod rapid. Un studiu din anii 1980 relevă că în monoterapie timpul de tranzit prin intestinul gros a fost de 47 de ore pentru femei şi de doar 33 de ore pentru bărbaţi, potrivit CSID.
- Chiar dacă suntem atenţi, ca părinţi, la caloriile pe care le consumă copilul, scăpăm de multe ori din vedere să verificăm câtă sare, cât zahăr şi câte grăsimi se află în farfurioara lui. Din această cauză copiii ajung să devină supraponderali, să aibă probleme cu sistemul cardio-vascular şi să fie predispuşi la diabet. Ştiaţi de exemplu că o budincă servită la desert de copil conţine 20 de linguriţe de zahăr? Ştiaţi că limita zilnică pentru copiii de 4-6 ani este de 4 linguriţe de zahăr, 6/10 linguriţe de sare şi doar 63 de grame de grăsime?, potrivit Click.
- De ce sunt mai bune împreună roşiile cu fasolea sau ceaiul verde cu lămâia? Combinaţiile de alimente considerate sănătoase ar putea aduce organismului un aport energetic mult mai ridicat decât în cazul în care acestea ar fi consumate separat. Fasolea şi roşiile reprezintă un duo dinamic pentru că, atunci când sunt consumate împreună, cele două alimente sporesc aportul de fier din organism, care este benefic atât pentru creier, cât şi pentru buna funcţionare a muşchilor. Organismul nostru absoarbe până la 33% non-heme fier, pe care îl regăseşte în plante precum fasolea, cerealele integrale sau legumele verzi, decât fier heme, potrivit doctorulzilei.ro.
- Sângerările, oboseala, scăderile bruşte în greutate, balonarea şi tusea care persistă pentru perioade lungi de timp pot „trăda” numeroase tipuri de cancer. Specialiştii scot în evidenţă simptome care nu ar trebui trecute cu vederea de nicio femeie. De exemplu, schimbările la nivelul sânilor „Dacă aveţi un nodul nu trebuie să-l ignoraţi chiar dacă rezultatul mamografiei a fost bun”, spune dr. Carolyn Runowicz, profesor de obstetrică şi ginecologie la Florida Internaţional University’s Herbert Wertheim College of Medicine, potrivit doctorulzilei.ro.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok