Petre Apostol

Singurul antrenor ploieştean din cadrul Federaţiei Internaţionale de Judo, Dan Telearcă, a primit o nouă misiune din partea forului mondial de specialitate. După ce a pregătit sportivi în Maroc, Sierra Leone, Zambia şi Palestina, antrenorul ploieştean a fost delegat să contribuie la dezvoltarea judoului şi în Nepal, urmând să coordoneze loturile naţionale ale statului din Asia cel puţin pe o perioadă de un an. Dan Telearcă este primul antrenor român care şi-a luat atestatul de tehnician la nivel internaţional (în anul 2006), fiind inclus de către Federaţia Internaţională de Judo în cadrul unui program prin care se doreşte promovarea sportului în ţări cu resurse limitate. Iar tehnicianul ploieştean a confirmat încrederea forului internaţional, în perioada petrecută în Maroc, la Centrul Olimpic al Africii, şi în Zambia reuşind să califice sportivi chiar şi la Jocurile Olimpice.
9-cLa sosirea sa în Kathmandu, tehnicianul ploieştean a fost primit cu multă căldură de reprezentanţii federaţiei din Nepal şi de antrenori, având, totodată, şi o întâlnire cu preşedintele Comitetului Olimpic al ţării respective, Jeevan Ram Shrestha.
Despre prima impresie avută la sosirea în Nepal, antrenorul Dan Telearcă ne-a mărturisit următoarele: „Mă bucur că vor să asimileze tot ceea ce le spun, dar este nevoie de mult antrenament şi de competiţii.
Preşedintele Comitetului Olimpic mi-a promis întregul său sprijin, dar timpul va confirma. Pe toţi cei de aici îi văd încântaţi şi deschişi către lucruri noi”.
Obiectivul antrenorului ploieştean în Nepal este pregătirea sportivilor din lotul naţional al ţării respective, în vederea participării la cea de-a 18-a ediţie a Jocurilor Asiei, care va avea loc în Indonezia, în perioada 18 august – 2 septembrie, respectiv a prezenţei la Jocurile Asiei de Sud, competiţie ajunsă la ediţia cu numărul 13, urmând să fie găzduită chiar de Nepal, în luna martie a anului viitor.