F. T.

Oamenii legii au percheziționat, în urmă cu două zile, locuința unei persoane din Blejoi, având informații că aceasta ar avea depozitate și ar pune în vânzare mărfuri susceptibile de a fi contrafăcute.
Conform datelor deținute de către anchetaori, în perioada 2016 – februarie 2018, persoana în cauză ar fi promovat pe un site mărfuri bănuite a fi contrafăcute, respectiv articole vestimentare, accesorii, produse cosmetice și de parfumerie. “Mărfurile ar fi fost achiziționate din diverse complexe comerciale din județul Ilfov fără a deține pentru acestea documente justificative de achiziție și nici certificate de calitate și conformitate sau alte înscrisuri care să le ateste calitatea și acordul titularului de marcă pentru a putea fi comercializate. Ulterior, bunurile erau expediate către cumpărători prin intermediul serviciilor poștale”, se menționează într-un comunicat de presă al IPJ Prahova.
De altfel, ca urmare a descinderii, au fost găsite și ridicate o mie de bunuri din categoria sus-menționată, în valoare de aproximativ 28.000 de lei.
Cercetările continuă pentru stabilirea prejudiciului adus titularilor de marcă și a întregii activități infracționale a persoanei suspectate.