• O ceaşcă de ceai de măceşe vă ajută să luptaţi împotriva tusei şi combate astmul sau insuficienţa respiratorie. Graţie conţinutului lor bogat în vitamina C, măceşele sunt un aliat de nădejde atunci când apare o răceală supărătoare. De asemenea, îmbunătăţeşte sistemul circulator. Cu un conţinut ridicat de antioxidanţi, măceşele ajută la scăderea nivelului de colesterol rău şi reduce riscul bolilor de inimă precum infarctul. De asemenea, ele sunt o sursă importantă de fier, un mineral important care îmbunătăţeşte organismul şi combate anemia, potrivit Click pentru femei.
  • Cearcănele pot fi estompate uşor şi rapid prin injectarea directă cu substanţe de umplutură dermică. Cel mai des folosit este acidul hialuronic. „Substanţa injectată este îmbogăţită cu aminoacizi, antioxidanţi, minerale şi vitamine, care se combină prin restructurarea globală a dermului. Adică pielea se hidratează, se întinde uşor, atenuând atât cearcănele, cât şi ridurile. Procedura este uşoară, durează câteva minute, iar efectele se menţin până la un an, dacă starea de hidratare a pielii e bună”, explică Valentin Burada, citat de Click.
  • Printre remediile naturiste împotriva abcesului se regăseşte şi uleiul de cocos. Acest produs natural este un antiseptic excelent, dar este şi hidratant şi hrănitor, astfel că va forma o barieră împotriva microbilor. Pulverizaţi pe rană ulei de cocos după fiecare masă. Un alt remediu bun este consumul de lapte de cocos, de trei sau patru ori pe zi, potrivit Unica.
  • „Îngheţata şi sucurile reci nu provoacă aşa zisul roşu în gât. Dimpotrivă! Chiar e recomandat ca în această situaţie să i se dea copilului sucuri şi alimente reci. De exemplu, atunci când ne ardem la deget, îl ţinem sub apă rece pentru a calma durerea, nu-i aşa? De aceea, atunci când micuţii au gâtul roşu, reacţie dată de o amigdalită, potrivit ar fi ca micuţii să primească lichide reci! Amigdalita este de natură virală, deci se transmite de la un alt individ bolnav pe cale aeriană, ori bacteriană. Se transmite prin contactul direct cu un individ bolnav sau prin contactul cu obiecte atinse de un individ bolnav”, explică dr. Rodica Ciauş, citat de doctorulzilei.ro.