Muzeul „Crama 1777” din Valea Călugărească, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, organizează astăzi, 1 februarie 2018, de la ora 12.00, colocviul „Sfântul Mare Mucenic Trifon, ocrotitorul viticultorilor”. Vor fi prezentate, cu acest prilej, aspecte privind importanţa revigorării unui vechi obicei viticol, care deschide sezonul muncilor la vie, precum şi o serie de similitudini de manifestare a tradiţiilor din ţările viticole europene.

A început promovarea Capitalei Culturale Europene 2021-Timişoara

Prima revistă bilingvă de promovare a Capitalei Culturale Europene 2021, ”Timişoara, pol al turismului cultural bănăţean”, a fost lansată şi va fi distribuită gratuit în ţară şi în străinătate, pentru a face mai bine cunoscut oraşul care va reprezenta România culturală peste trei ani. ”Revista aceasta este o apariţie editorială mult aşteptată în peisajul timişorean, pentru că se va constitui într-un ghid pentru turişti, dar şi pentru localnici, care va conecta partea turistică a oraşului Timişoara cu evenimentele culturale”, a declarat, pentru Agerpres, directorul executiv al Asociaţiei
Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021, Simona Neumann. Ea a punctat că în 2021 oraşul îşi doreşte să atragă cât mai mulţi turişti, iar pentru aceasta, autorităţile se pregătesc încă de acum pentru programarea unor evenimente de mare anvergură. ”Vom avea şi un festival pe Canalul Bega, care va lega şi cultural Timişoara de Serbia, dar şi alte evenimente în pieţele timişorene. Şi nu ne referim doar la pieţele centrale, ci şi în cele din cartiere, unde vom aduce o cultură de masă”, a completat Simona Neumann. Revista ”Timişoara, pol al turismului cultural bănăţean” face parte dintr-un proiect mai amplu care se va derula până în anul 2021, în fiecare an venind cu o ofertă turistică pe mai multe teme ce va fi prezentată într-un mod similar, următoarele numere fiind destinate castelelor, conacelor, precum şi comorii arhitecturale şi clădirilor de patrimoniu, caselor memoriale, muzeelor şi altor obiective ce pot atrage turiştii.