Al doilea meci amical al stagiului montan, FC Petrolul – AS SR Brașov, astăzi, de la ora 12:00

Bogdan Chitic

După ce au debutat cu victorie în cantonamentul centralizat de la Cheile Grădiștei, scor 2-1, cu Olimpic Cetate Râșnov, jucătorii Petrolului vor da, astăzi, replica liderului județului vecin, AS SR Brașov, în cel de-al doilea și, totodată, ultimul meci amical al stagiului montan. Va fi, practic, a doua confruntare în decursul a mai puțin de două săptămâni împotriva unei formații de sub Tâmpa, băieții lui Romulus Ciobanu „hrănindu-și” mai întâi apetitul pentru munte la Câmpina, printr-un succes, scor 12-1, în compania celor de la ACS Steagu Roșu Brașov.lupiib 33
De această dată, găzarii vor întâlni o formație care nu a cunoscut înfrângerea în prima parte a sezonului și care va duce, foarte probabil, până aproape de final o luptă la sânge cu Precizia Săcele și Olimpic Zărnești, pentru accederea la barajul de promovare. Având în lot fotbaliști care au respirat și aerul tare al Ligii 1, precum portarul Daniel Mutu și jucătorii de câmp Răzvan Damian și Ciprian Răduțoiu (transferați în iarnă de la Sepsi Sf. Gheorghe), Andrei Poverlovici (sosit de la AFC Hărman) sau Alexandru Vagner – acesta din urmă aflat și în curtea Petrolului, pentru o scurtă perioadă, la începutul sezonului, AS SR Brașov a disputat un singur joc amical în presezon, scor 0-3, împotriva celor de la FC Hermannstadt – formație aflată în cursa promovării în Liga 1.
În schimb, staff-ul tehnic al Petrolului se confruntă cu unele probleme minore de lot înaintea meciului de astăzi, câțiva jucători acuzând răceli ușoare „căpătate” în primele zile ale acestei săptămâni. După acest joc, petroliștii vor mai rămâne până vineri la Cheile Grădiștei, urmând ca, de săptămâna viitoare, să demareze cel de-al doilea cantonament centralizat al iernii.

Abonamentele pentru retur, scoase la vânzare

Începând de ieri, oficialii FC Petrolul au demarat acțiunea de vânzare a abonamentelor pentru partidele pe care gruparea „galben-albastră” le va disputa, pe teren propriu, în a doua jumătate a sezonului, în Liga a III-a. Abonamentele au fost puse în vânzare atât individual, cât și în pachet de câte două, această ultima variantă prezentând un discount important la procurarea celui de-al doilea card. Casa de bilele a Stadionului „Ilie Oană” este deschisă de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 16:30.

Prețurile abonamentelor pentru partea a doua a sezonului 2017-2018 sunt următoarele:
Peluze – 35 lei/abonament sau 50 lei/pachet două abonamente
Tribuna a II-a – 55 lei/abonament sau 80 lei/pachet două abonamente
Tribuna I – 85 lei/abonament sau 120 lei/pachet două abonamente
Tribuna 0 – 110lei/abonament sau 160lei/pachet două abonamente

Juniorii „U15” vor participa la un prestigios turneu în Hexagon

Echipa de juniori „sub 15 ani” a FC Petrolul Ploiești va participa în premieră, în perioada 24-29 aprilie 2018, la un puternic turneu amical internațional, în Franța, intitulat „Mondial de la Saint Pierre de Nantes”. Inițiativa participării a venit din partea suporterilor petroliști, care au dorit ca juniorii să aibă ocazia de a acumula experiență internațională prin înfruntarea unor echipe similare de juniori aparținând unor cluburi de top din Europa.
„Ca să poți forma tineri jucători, trebuie să îi pui în fața unor provocări inedite. De aceea, vrem ca prin participarea în cadrul acestui campionat, juniorii să întâlnească alte echipe, alte stiluri de joc și alte mentalități. Va fi o experiență foarte utilă pentru ei. Este o inițiativă venită din partea suporterilor și ne bucură să vedem că gândim la fel, că vrem să investim în tinerii prahoveni, în viitorul echipei Petrolul Ploiești”, a declarat președintele Cristi Vlad.
Deplasarea delegației petroliste în Franța va fi posibilă datorită sprijinului financiar alocat de partenerul principal, Veolia România, la competiția din Nantes urmând să participe 8 echipe franceze, 8 echipe regionale din Hexagon și alte 8 din Europa, între care și FC Petrolul. Printre formațiile „U15”care au participat în edițiile din anii precedenți se numără Olympique de Marseille, FC Nantes, Slavia Praga, FC Shalke 04, Olympique Lyon, Paris Saint-Germain, Bayer Leverkusen, dar și Steaua București.