Petre Apostol

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan, din Sinaia, confirmă forma bună arătată la primul turneu de Mare Şlem al anului, Australian Open, obţinând o victorie rapidă împotriva principalei favorite la întrecerea de la Taipei, dotată cu premii de 250.000 de dolari. Ieri, sportiva prahoveană a evoluat în primul tur al turneului Taiwan Open, împotriva jucătoarei Shuai Peng (China), cap de serie nr. 1 şi aflată pe locul 31 în clasamentul mondial. La primul meci în care evoluează din postura unei jucătoare din Top 100 (ocupând locul 89 WTA), Ana Bogdan a învins-o fără mari probleme pe Peng, în doar o oră şi 13 minute de joc.
În primul set, a realizat break la al doilea ghem de serviciu al jucătoarei asiatice, apărându-şi avantajul creat până la final, adjudecându-şi actul cu scorul de 6-4. În plus, ar fi putut încheia setul chiar cu un ghem mai devreme, însă Peng a salvat ambele şanse de set ale prahovencei.
Setul secund a fost dominat şi mai clar de jucătoarea din Sinaia, care a început direct cu break, din prima oportunitate. Apoi, a salvat şansa de rebreak a sportivei din China, pentru a încheia actul cu patru ghemuri câştigate la rând, implicit două breakuri, scor 6-1. În runda secundă, Ana Bogdan urmează să se confrunte, mâine, cu
Eugenie Bouchard (Canada, locul 121 WTA), calificată în această fază după retragerea jucătoarei Lin Zhu (China, locul 116 WTA), la scorul de 1-6, 7-5, 2-0 pentru canadiancă.
Pentru prezenţa în turul al doilea, sportiva din Sinaia şi-a asigurat 30 de puncte în clasamentul mondial şi 3.400 de dolari ca premiu.