
- Usturoiul se regăsește printre cele mai populare antibiotice şi antivirale naturale. Poate distruge o gamă largă de agenţi patogeni, inclusiv bacterii rezistente la unele antibiotice. Cel mai cunoscut component, alicina, are efect împotriva stafilococului auriu, rezistent la unele antibiotice de sinteză. Potrivit cercetărilor, usturoiul ar conţine în total 39 de substanţe cu efect antibiotic, fiind util în tratarea mai multor tipuri de infecţii. Se consumă proaspăt, în mâncare, sub formă de infuzii (când suferi de infecţii respiratorii sau digestive), de sirop (făcut cu miere, când suferi de afecţiuni ale gâtului) sau chiar suc proaspăt stors şi aplicat pe zona afectată (în otite, herpes), scrie Click.
- Durerea în partea dreaptă a abdomenului sub coaste nu este neapărat un semn al unei boli hepatice. De exemplu, dacă alergăm mai mult ne poate durea în dreapta. Această durere care dispare odată ce ne oprim, nu are legătură cu ficatul, ci cu intestinul gros care face un „cot” în dreptul ficatului şi gazul se ridică şi apasa pe intestin. Durerea este de obicei de acolo. De asemenea, dacă am mâncat prea mult, am consumat alimente bogate în grăsimi, putem resimţi dureri (jenă) în partea dreaptă, sub coaste. Dar, de regulă, după mese bogate în grăsimi aceste dureri aparţin veziculei biliare (n.r. – Bilei), adică „vecinei” ficatului. Durerea situată în regiunea unde este localizat ficatul (sub coasta dreaptă – hipocondrul drept), extrem de rar este dată de o boală de ficat, notează doctorulzilei.ro.
- Slăbiciunea musculară poate semnala boli grave. Ar putea fi sindromul de oboseală cronică, distrofia musculară, hipotonia, neuropatia periferică, miastenia gravis, hipotiroidismul, hipercalcemia, febra reumatică, botulismul etc. Dacă suferiţi de slăbiciune musculară fără un motiv aparent, mergeţi la medic pentru a primi un diagnostic adecvat, informează Libertatea pentru femei.
- Apa cu sare curată dezinfectează rănile, ameliorând durerea şi arsurile provocate de aftele bucale. Într-un pahar cu apă caldă se pune o linguriţă de sare şi se amestecă bine pentru a se omogeniza soluţia. Se clăteşte gura cu amestecul obţinut. Lichidul nu se înghite. Bicarbonatul de sodiu poate înlocui sarea pentru a clăti cavitatea bucală. O linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvat într-o ceaşcă cu apă caldă ameliorează durerea şi neutralizează aciditatea provocată de salivă, care irită şi inflamează ţesuturile, potrivit Click pentru femei.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok