Barcelona îşi continuă parcursul perfect din La Liga, cu o victorie spectaculoasă pe terenul lui Betis Sevilla, scor 5-0, într-un meci din etapa a XX-a a campionatului din Spania. După o primă repriză încheiată fără goluri, catalanii s-au dezlănţuit după pauză şi au marcat de cinci ori. Lionel Messi şi Luis Suarez şi-au trecut în cont câte două goluri, după ce Ivan Rakitic a deschis scorul în debutul reprizei secunde. Golurile au fost marcate de Rakitic 59′, Messi 64′, 80′ şi Luis Suarez 69′, 89′. Messi a ajuns la 19 reuşite pentru Barcelona în actualul sezon din La Liga, ocupând primul loc în clasamentul golgheterilor din La Liga. Argentinianul este urmat de Luis Suarez, cu 15 goluri.
Cu „dubla” reuşită pe „Benito Villamarin”, Suarez a ajuns la 100 de goluri pentru Barcelona în La Liga, în doar 114 partide disputate. Alin Toşca a fost rezervă la gazde.
Echipa lui Ernesto Valverde nu a cunoscut gustul înfrângerii în acest sezon din La Liga, având 17 victorii şi 3 remize. Barcelona e liderul clasamentului, cu 54 de puncte, la 11 lungimi faţă de Atletico Madrid, ocupanta poziţiei secunde. Betis ocupă locul 11, cu 27 de puncte.