F. T.

Duminică, în jurul orei 12.00, un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Prahova a surprins un bărbat din Bărcănești care tăiase arbori dintr- o lizieră aflată în partea de sud a Ploieștiului, în zona Centrului Multifuncțional de Pregătire Schengen al MAI Ploiești, arbori pe care avea de gând să-i transporte cu o autoutilitară. În urma măsurătorilor efectuate de către jandarmi- care, se pare, au devenit specialiști în domeniul silvic… – a rezultat cantitatea de 0.810 metri cubi material lemnos. Oamenii legii i-au întocmit bărbatului proces-verbal de constatare a contravenției silvice, în conformitate cu Legea 171/2010, Art.19, Alin.1,lit.”b”, amendându-l totodată cu 5.000 de lei.
În aceeași zi de duminică, în timp ce respectivii jandarmi mergeau la Cantonul Silvic Corlătești, pentru a lăsa în custodie materialul lemnos confiscat de la persoana din Bărcănești, au surprins pe raza localității Corlătești (pe DJ 139) un alt bărbat, din Berceni, care tăia cu ajutorul unui motofierăstrău arbori din liziera de pe lângă calea ferată Ploiești-Urziceni.
Și acestuia i-a fost întocmit proces-verbal de constatare a contravenției de tăiere fără drept a materialului lemnos, conform Legii 171/2010, Art.8, Alin.1, lit.”a”, sancționându-l cu 1. 000 de lei. De asemenea, i-au fost confiscate și lemnul tăiat, cât și motofierăstrăul folosit la comiterea contravenției.