Administraţia Bazelor Sportive, pe scurt „ABS” este pe cale să reînvie! Înfiinţată pentru prima dată sub „forma” Administraţia Bazelor Sprotive şi de Agrement, undeva prin anul 2003, respectiva instituţie ar urma să-şi facă apariţia foarte repede, chiar cu proxima şedinţă a Consiliului local Ploieşti, programată la finalul lunii ianuarie, prima din 2018.
În urma discuţiilor iniţiate la finalul anului trecut, s-a ajuns la concluzia că o astfel de mişcare este necesară, după câţiva ani în care bazele sportive au fost „comasate” în Clubul Sportiv Municipal Ploieşti. Deja se efectuează o analiză privind personalul adminsitrativ care ar urma să părăsească CSM odată cu concretizarea acestui demers, precum şi inventarierea activelor respective, o bună periodă de timp, bazele sportive fiind „locomotiva” CSM-ului, care reuşea să gestioneze sumele încasate din diverse închirieri ale acestora în aşa fel încăt să evite blocajul total, în perioadele când conturile instituţiei au fost blocate din cauza numeroaselor datorii şi „executări”.
Cel mai reprezentativ „obiectiv” al acestei „tranzacţii”, de trecere a bazelor sporitve în administrarea altei structuri este, fără doar şi poate, arena „Ilie Oană”, cea care a fost utilizată în ultima perioadă de mai multe echipe – Petrolul, Juventus Bucureşti, FC Voluntari dar şi Naţionala României regăsindu-se printre „clienţi” în ultimele luni, tarifele de închiriere fiind considerate „atractive”, mult reduse faţă de perioada când stadionul a fost în administrarea SGU (Serviciul de Gospodărire Urbană Ploieşti), precedentul stăpân” al arenei.
Un alt obiectiv, ca importanţă, sala „Olimpia”, şi ea foarte solicitată, utilizată de mai multe cluburi şi federaţii, de asemenea, va ieşi din CSM, bazinul de înot „Vega” şi Sala „Doroftei” – chiar locul unde unde Clubul Sportiv Municipal Ploieşti îşi are sediul acum, completând lista „patrimoniului” noii structuri, căreia i se pregăteşte şi o… organigramă pe măsură!
Hipodromul rămâne în CSM !
Poate cel mai reprezentativ „obiectiv” din punct de vedere al volumului de muncă, al eforturilor de administrare şi al expunerii, dintre bazele sportive, Hipodromul Ploieşti, nu se află pe „lista” noii structuri, care va administra bazele sportive ploieştene. Motivul se pare că este acela că Hipodromul nu poate fi mutat, o perioadă de timp în altă structură, pentru că respectiva construcţie a implicat şi cheltuirea de fonduri europene.