• Dacă vă doare spatele de mai mult de 3 luni, ar fi bine să mergeţi şi la un reumatolog. Acesta poate fi semnul unei boli de tip inflamator, spondilita anchilozantă, care de cele mai multe ori este descoperită foarte târziu. Netratată la timp, duce la complicaţii grave care afectează viaţa pacientului. Simptomul care ar trebui să vă dea de gândit este durerea puternică în zona lombară. „În special dacă durerea apare în repaus sau nocturn, dacă se ameliorează la mişcare sunt semne care arată pacientului că trebuie să se adreseze unui medic”, spune Cătălin Codreanu, medic primar reumatolog, potrivit Digi24.
  • Ghimbirul activează organismul uman şi va favoriza procesul de ardere a grăsimilor. Acesta este un energizant şi stimulent digestiv, fiind unul dintre cele mai bune remedii împotriva răcelii şi a senzaţiei de greaţă, care totodată întăreşte imunitatea. Ghimbirul este o veritabilă sursă de calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu dar şi proteine, carbohidraţi şi fibre. De asemenea, este adjuvant în durerile de sciatică. Ghimbirul având efecte antiinflamtorii, analgezice, este ideal de a fi folosit chiar şi în cazul unei crize de sciatică sub formă de cataplasmă aplicată local, scrie Click! sănătate.
  • Temperatura apei este foarte importantă atunci când ne spălăm părul. Apa fierbinte, de exemplu, usucă scalpul, afectează celulele capilare şi accelerează secreţia de uleiuri specifice pentru a compensa efectul deshidratant. Nu trebuie să ne spălăm părul zilnic din dorinţa de a avea un păr curat mereu, deoarece efectul va fi invers. Acest obicei va duce la îngrăşarea părului într-un ritm mult mai rapid. Se recomandă alegerea unor produse de îngrijire a părului specifice pentru tipul de păr: creţ, deteriorat, vopsit, cu mătreaţă etc. Folosind produsele potrivite, podoaba capilară va fi protejată şi hidratată optim, scrie CSID.