Inceput, inca din 2004, de Primaria Municipiului Ploiesti, proiectul de reabilitare a Cartierului Vest se va finaliza anul acesta. Celor 40.000 de locuitori din zona respectiva li s-au promis multe: salubrizarea cartierului, locuri de parcare, strazi si alei reparate, noi spatii verzi, locuri de joaca, parcuri si o piata agroalimentara, igienizarea si realizarea unei zone de protectie fonica in vecinatatea caii ferate Bucuresti-Ploiesti-Brasov. Pentru a vedea in ce masura autoritatile locale si-au respectat angajamentele, am facut un scurt raid la fata locului si am stat de vorba cu cetatenii.
Ion Toader, de 55 de ani, ne-a spus ca este nemultumit de faptul ca sunt prea multi caini in parcuri. „Acest lucru ar trebui interzis. Sunt copii mici care pot fi muscati de aceste animale. In plus, in privinta trotuarelor, nu s-a facut nimic. S-a realizat ceva, in schimb, la iluminatul public, iar pentru pensionari, in zona Pietei Aurora, s-au montat banci”.
Burghez Daniela, in varsta de 34 de ani, crede ca in ceea ce priveste salubritatea cartierului „s-a facut ceva, dar, se poate si mai bine. S-au mai creat parcuri si locuri verzi si acum avem mai multe supermarketuri in zona”.
In schimb, Popescu Constantin, un pensionar in varsta de 70 de ani, sustine ca „nu s-a imbunatatit mai nimic. Ar trebui ca reprezentantii nostri sa se duca in orase euro-pene sa vada cum este acolo si pe urma sa incerce sa ne aduca si pe noi la acel standard de modernizare. Chiar si piata care, intr-adevar, a fost mutata din vechea locatie, cred ca ar trebui adusa la nivelul Halelor Centrale”. Printre realizarile importante ale proiectului de reabilitare la care ne-am referit, un alt locuitor al cartierului a mentionat amenajarea zonei de protectie fonica din vecinatatea caii ferate care a diminuat zgomotul facut de trenuri.
Insa, daca am face o scurta comparatie intre promisiunile autoritatilor si realitatea de pe teren, am putea spune ca mai sunt multe de facut in Cartierul Vest, astfel incat acesta sa poata fi adus la standardele unui cartier care apartine unui oras european cum se vrea a fi Ploiestiul.
Concret, santierul din spatele Pietei Aurora inca este prezent si nu da semne ca va disparea in curand, tinand cont ca nimeni nu lucra la cele doua blocuri in constructie. Mai mult decat atat, santierul s-a transformat, mai degraba, intr-o groapa de gunoi.
Cartierul amintit nu sta prea bine nici la capitolul locuri de parcare. Posesorii de masini se plang de faptul ca nu au unde le parca, iar pietonii sunt nemultumiti ca nu au loc sa circule pe trotuare din cauza autoturismelor parcate neregulamentar.
In privinta promisiunilor indeplinite, Primaria poate bifa, in schimb: modernizarea Pietii Aurora, reamenajarea de alei pietonale, crearea de parcuri pentru copii, realizarea arterei principale de circulatie care leaga zona nordica de Vest si reabilitarea unor platforme pentru depozitarea deseurilor menajere.
Camelia NASTASE

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentINCHIDEREA EDITIEI
Articolul următorDREPTUL LA OPINIE