Ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, a anunţat, la Bruxelles, la Consiliul pentru Afaceri Economice şi Financiare, că „România se angajează să ia măsurile necesare pentru a nu depăşi pragul de deficit bugetar de 3% din PIB”.
Ionuţ Mişa a participat la reuniunea Eurogrup în format extins şi la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice şi Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN), în perioada 4-5 decembrie 2017, desfăşurate la Bruxelles (Belgia). „În legătură cu recomandarea primită de România, ministrul Finanţelor Publice a arătat că România se angajează să ia măsurile necesare pentru a nu depăşi pragul de deficit bugetar de 3% din PIB”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Finanţelor. „Referitor la anul 2017, oficialul român a menţionat că deja prognoza de toamnă a Comisiei Europene confirmă angajamentul Guvernului României de a ramâne în braţul preventiv al Pactului de Stabilitate şi Creştere. Pentru anul 2018, proiectul de buget propus menţine deficitul bugetar sub 3% iar România îşi propune să ia măsuri de reducere a deficitului structural în paralel cu implementarea reformelor prevăzute în Programul de Guvernare”, se mai arată în comunicat. Agenda ECOFIN a inclus: consolidarea uniunii bancare, respectiv propunerea de Regulament privind înfiinţarea unei scheme europene de garantare a depozitelor, pachetul legislativ referitor la măsuri de reducere a riscurilor în sectorul financiar-bancar, precum şi situaţia creditelor neperformante; cooperarea administrativă în domeniul TVA; concluziile Consiliului privind „Lista UE a jurisdicţiilor necooperante în scopuri fiscale”; decizii ale Consiliului privind implementarea Pactului de Stabilitate şi Creştere, incluzând recomandarea revizuită pentru România pentru corectarea abaterii semnificative de la ajustarea deficitului structural; semestrul European 2018.
Tot în cadrul reuniunii ECOFIN, repezentanţii Comisiei au prezentat Analiza anuală a creşterii 2018, Raportul privind mecanismul de alertă pentru anul 2018 şi o Recomandare a Consiliului Europei privind politica economică a zonei euro.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentLiber la alegeri
Articolul următorANECDOTE