• Scorţişoara scade glicemia. Asociată cu perioada sărbătorilor, scorţişoara reglează nivelul de zahăr din sânge, prelungeşte senzaţia de saţietate, scade colesterolul rău şi ne ajută să ţinem în frâu poftele culinare. Dă un gust deosebit preparatelor şi nu are aport energetic mare. Dacă vreți să slăbiți, adăugați o linguriţă de scorţişoară în ceai, cafea sau lapte, în locul zahărului sau altui tip de îndulcitor. E potrivită şi pentru suferinzii de diabet, scrie Click.

• Cancerul osos presupune existenţa unei tumori în interiorul osului, care distruge ţesutul sănătos al acestuia. Însă nu toate tumorile sunt maligne. De fapt, majoritatea tumorilor osoase sunt benigne, deci nu se răspândesc în organism şi nu distrug celulele sănătoase, dar există situaţii când cresc exagerat şi favorizează slăbirea oaselor şi apariția fracturilor, caz în care este necesar tratamentul de specialitate, conform Divahair.

• Luați pauze regulate de la folosirea calculatorului. Respectați regula 20-20-20. O dată la 20 de minute mutaţi privirea de la monitor, clipiți de 20 de ori pentru a vă umezi ochii foarte bine şi priviți timp de 20 de secunde în depărtare la un obiect aflat la o distanţă de 6 metri. Luați poziţia corectă în faţa monitorului. Acesta ar trebui să fie la o lungime de un braţ faţă de ochi pentru a putea focaliza corect. Ochii trebuie să fie orientaţi în jos când privesc spre monitor. Investiți într-o pereche de ochelari cu lentile antireflex cu protecţie PC recomandate de medicul oftalmolog pentru a proteja ochii de expunerea îndelungată şi frecvenţa la ecranele digitale, potrivit Libertatea pentru femei.

• Precum titanicul care a fost lovit şi scufundat de un aisberg, tot aşa, calitatea vieţii pacientului cu boli inflamatorii intestinale poate să fie afectată de acest duşman nevăzut care este carenţa de fier. Pacientul sesizează din păcate doar faţa văzută, respectiv anemia feriprivă. Nu tratăm şi nu corectăm suficient aceste carențe, iar evidenţierea problemei va aduce un pic de mai bine unor pacienţi în mare suferinţă. De asemenea, sunt binecunoscute hemoragiile digestive, care, pe cale de consecinţă, duc la pierderi de fier. Aceste pierderi de foarte multe ori nu sunt sesizabile în testele uzuale, dar determină o simptomatologie specifică. De aceea, investigarea deficitului de fier este importantă la aceste persoane şi se face prin parametri specifici, potrivit descoperă.ro.