•  Avocado este o sursă excelentă de vitamine. Printre acestea se numără: vitamina C, vitamina K, complexul de vitamine B, vitamina E, dar şi minerale precum calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, sodiu sau zinc. Datorită cantităţii mari de caroteneide, dacă veţi consuma avocado în fiecare zi, la micul dejun sau la masa de prânz, vederea va fi vizibil îmbunătăţită. Totodată, va scădea şi probabilitatea de a face cataractă sau degenerescenţa maculară, potrivit Click.
  •  Ca şi morcovul sau cartoful dulce, dovleacul conţine beta-caroten. Acesta este un antioxidant puternic, care poate juca un rol în prevenirea cancerului. Aceeaşi antioxidanţi care luptă cu celulele canceroase, pot ajuta şi la menţinerea unui ten fără riduri cât mai mult timp. De asemenea, seminţele de dovleac sunt bogate în aminoacidul numit triptofan. Acesta stimulează producţia de serotonină, numit şi „hormonul fericirii”. O mână de seminţe de dovleac prăjite vă pot ajuta să aveţi o stare de spirit bună, potrivit Libertatea pentru femei.
  •  Deshidratarea poate fi cauza durerii de cap. Aşadar, este important ca organismul şi, implicit, creierul să fie hidrataţi. Beţi un pahar cu apă pe oră. Veţi observa cum durerea de cap va dispărea. Folosiţi comprese calde sau reci. Durerea de cap poate fi cauzată de presiunea pusă pe nervii cerebrali. Prin aplicarea unei comprese calde răspândiţi presiunea iar fluxul sangvin va ajunge la celulele cerebrale, reducând durerea de cap. În mod similar, compresele reci pot fi folosite pentru eliberarea tensiunii musculare, relatează Click pentru femei.
  • „Alimentaţia dezechilibrată poate fi un factor de risc pentru toate tipurile de cancer gastric şi mă refer aici la consumul excesiv de grăsimi saturate, de produse superprocesate, de alcool, de insuficienţa aportului de fibre. În plus, extrem de periculos pentru sistemul nostru digestiv este excesul de carne roşie.
    Am constatat la mulţi dintre pacienţii noştri cu cancere gastrice prezenţa acestor obiceiuri culinare şi, de aceea, recomandăm eliminarea acestora”, spune medicul
    gastroenterolog Cem Aygun,
    specialist în endoscopie
    digestivă, citat de site-ul descoperă.ro.