V. Stoica

O intervenție deosebit de dificilă au avut, aseară, pompierii prahoveni, după ce dintr-un vagon al unui tren de marfă, care a fost oprit în halta de mișcare de la Breaza, plin cu azotat de amoniu – o substanță extrem de inflamabilă – a fost observată ieșind o dâră de fum. Având în vedere pericolul, autoritățile au luat decizia de a evacua 42 de persoane aflate pe o rază de 800 de metri față de halta Breaza, persoane care, conform purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, au fost transportate cu ambulanțe SMURD și microbuze într-o zonă sigură, respectiv în sala de sport din Breaza.
55 de pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova au acționat în vederea reducerii pericolului de explozie, având în vedere că azotatul de amoniu este extrem de inflamabil dacă se supraîncălzește. Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, transportul celor 25 de vagoane de azotat de amoniu venea de la Târgu Mureș și se îndrepta către Ploiești Triaj, trenul de marfă fiind al CFR Marfă. Conform declarației date de Oana Brânzan la Antena 3, în halta de mișcare Breaza au fost semnalate scurgerile de conținut dintr-un vagon plin cu azotat de amoniu și faptul că se observa o degajare de fum din același vagon.
Traficul feroviar a fost întrerupt pe relația București – Brașov, trenurile fiind oprite pe traseu, înainte sau după halta Breaza, urmând să se reia circulația trenurilor în cazul în care se stabilea că acest lucru este posibil și că se poate relua traficul feroviar în condiții de siguranță.
La ora închiderii ediției, pompierii acționau pentru răcirea vagoanelor cu azotat de amoniu, în sprijinul echipelor operative fiind dislocată de la ISU Brașov o autospecială de stingere, care să completeze tehnica de intervenție, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae.