F.T.

Românii care au de recuperat creanțe – în mod deosebit creanțe comerciale și salariale – vor spune, cât de curând, „ Adio, birocrație !”
Astfel, potrivit Infolegal.ro, “o echipă de avocați a lansat un proiect inovator în România – LegalUp – , care își propune să aducă o schimbare în societate prin oferirea de servicii juridice accesibile tuturor online, acesta funcţionând sub sloganul <<Facem lucrurile diferit>>. Acest lucru nu presupune , dacă apelezi la serviciile LegalUp, cheltuieli în avans, deoarece onorariul se încasează la momentul finalizării dosarului, sub formă de comision. Pe de altă parte însă, avantajul este că nu datorezi nimic decât în momentul în care cauza ta a fost soluționată”, Infolegal.ro explică și cum funcționează acest mod de recuperare a creanțelor. “Românii care au de recuperat creanțe comerciale sau salariale completează formularul de pe site, prin care oferă un minimum de informații necesare pentru o analiză preliminară a dosarului. După trimiterea formularului, un avocat colaborator LegalUp va analiza situația juridică, iar în măsura în care șansele de reușită sunt peste 90%, va prelua cazul. Ulterior, colaborarea între client și avocat se va realiza în baza unui contract de asistență juridică. După semnarea contractului, avocatul va face toate demersurile legale în vederea recuperării creanței, urmând ca, după recuperarea sumei de bani, să păstreze un comision”.
Cine este LegalUp ? “Aceasta nu este societate de avocatură sau o altă formă de exercitare a profesiei de avocat. LegalUp este o platformă construită de avocați care intermediază relația dintre cetățean și avocat, oferind servicii juridice accesibile tuturor. Întrucât colaborarea cu avocații LegalUp se realizează, în principal, on-line, prin intermediul e-mail, WhatsApp, Skype sau a altor aplicații, se reduc costurile substanțiale cu birocrația și deplasările, dar, în același timp, clientul are posibilitatea de a intra în legătură cu un avocat specializat în recuperarea creanțelor, în situația în care în localitatea sa nu există unul”, mai explică Infolegal.