• Savanţii au dezvoltat o metodă inedită prin care pot edita gene în creierul uman. În cercetarea neurologică era necesară editarea cu precizie, ceea ce până acum a fost imposibil. Mulţumită cercetătorilor de la Max Planck Florida Institute for Neuroscience (MPFI), se poate edita genomul neuronilor maturi, scrie Futurism. Noua tehnică este bazată pe CRISPR Cas9, tehnologia care recent a revoluţionat genetica. Noua tehnică a fost denumită „vSLENDR” şi permite neuronilor să folosească un mecanism de reparare numit HDR (homology directed repair) alături de AAV (adeno-associated virus), care este nontoxic, potrivit descoperă.ro.
  • Dimineaţa este momentul ideal să mâncăm fructe. Dimineaţa digestia e mai rapidă, stomacul fiind gol, şi corpul foloseşte enzime diferite pentru a digera fructele. Totodată, dimineaţa corpul are o mai mare capacitate de a absorbi vitaminele, fibrele şi carbohidraţii de care are nevoie ca să fie sănătos. E important ca fructele să fie consumate singure şi nu combinate cu alte alimente, pentru că stomacul va absorbi mai uşor nutrienţii. Nu le mâncaţi imediat după masă sau înainte de somn, potrivit Click.
  • O dietă proastă este cel de-al doilea factor de mare risc care produce moartea, imediat după fumat. O dietă proastă înseamnă că nu consumăm suficiente cereale integrale, fructe, nuci, seminţe sau peşte. Nu este niciun secret că seminţele integrale sunt extrem de bune pentru sănătatea inimii, lucru important, ţinând cont că boala cardiacă ucide mai mulţi bărbaţi în fiecare an decât toate tipurile de cancer combinate, potrivit Playtech.
  • Durerea de dinţi este descrisă de mulţi drept cea mai rea dintre toate: puternică şi insuportabilă. Cauzată de cele mai multe ori de afecţiuni ale cavităţii bucale, durerea se intensifică din ce în ce mai tare în sezonul rece. „Problemele orale pot avea ca simptom durerea de dinţi, cu intensităţi diferite, în funcţie de stadiul de agravare. Cele mai puternice dureri sunt cele create de disfuncţii ale danturii şi gingii, urmate de cele de la nivelul sinusurilor, frecvente în special în sezonul rece”, susţine dr. Andra Custura, medic stomatolog, citată de doctorulzilei.ro.