Stabilitate pe piaţa asigurărilor
Potrivit unui raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), citat de Agerpres, piaţa asigurărilor din România este una stabilă, caracterizată de îmbunătățirea indicatorilor de prudențialitate și de lichiditate, în urma raportărilor trimise de societățile de asigurare, potrivit unui comunicat al instituției. Totodată, conform datelor prezentate de către ASF, pentru prima dată toți asigurătorii îndeplineau, la data de 30 iunie 2017, cerințele minime de capital și cerințele de capital de solvabilitate. ASF a mai precizat că valoarea fondurilor proprii eligibile, la finalul primului semestru al anului 2017, pentru a acoperi cerința minimă de capital s-a ridicat, la nivelul întregului sistem, la 4,69 miliarde de lei, în timp ce valoarea fondurilor proprii eligibile a fost de 4,96 miliarde de lei.
Miliarde de lei alocaţi de Banca Europeană de Investiţii ţării noastre
Banca Europeană de Investiții (BEI) a aprobat finanțări și servicii de consiliere în valoare de peste 13 miliarde de euro pentru România, în cei 25 de ani în care a activat în țara noastră, se arată într-un comunicat al instituției financiare, citat de Agerpres.
Ştirea a fost făcută cunoscută în contextul în care vicepreședintele BEI, Andrew McDowell, și prim-ministrul României, Mihai Tudose, au marcat recent a 25-a aniversare a aprobării primei operațiuni BEI din România și cea de-a zecea aniversare a deschiderii biroului Grupului BEI din București, context în care au discutat despre cooperarea viitoare dintre Grupul BEI și România.
„Grupul BEI a jucat un rol important în modernizarea economiei românești începând din anul 1992. Dezvoltarea rețelelor naționale și transeuropene și dedicarea față de acțiunile climatice au reprezentat o caracteristică definitorie a operațiunilor băncii UE în această țară, se mai arată în comunicat”.