
- De cele mai multe ori chipul nu este tocmai de partea dv în a exprima vârsta reală. Dacă aţi observat că aveţi tot mai des un aspect fizic mult mai matur, atunci sigur faceţi una dintre greşelile de mai jos. Suprasolicitarea zilnică. Nu degeaba se spune că „pauzele lungi şi dese, cheia marilor succese”, încercaţi să aveţi câte un moment de respiro şi prioritizaţi-vă sarcinile. Uitaţi complet de hidratare. Şi aici ne referim atât la crema hidratantă aplicată mai ales la nivelul feţei şi al decolteului cât şi la lipsa hidratării cu lichide, potrivit Click.
- Sunt lucruri pe care le facem zilnic, dar nu ştim că ne îmbolnăvesc inima. De exemplu, privitul la televizor. Când staţi aşezat cu orele, cresc riscurile de infarct şi accident cerebral, chiar dacă faceţi sport constant! Ridicaţi-vă şi plimbaţi-vă la fiecare sfert de oră. Sforăitul poate fi un indiciu al sindromului de apnee în somn, care este legat de hipertensiune, aritmie, accident cerebral sau stop cardiac. Solicitaţi medicului un screening pentru sindromul de apnee obstructivă, există tratamente cu ajutorul cărora veţi putea să dormiţi mai bine. Abuzaţi de fructe şi legume. Oamenii care mănâncă zilnic peste 5 fructe sau legume prezintă un risc mai mic să dezvolte boli de inimă său accident vascular faţă de cei care mănâncă doar unul pe zi, potrivit Doctorul Zilei.
- Suntem obişnuiţi cu coşurile din adolescenţă, însă atunci când acestea continuă să apară şi la maturitate pot fi un semn al existenţei parazitului Demodex Folliculorum, principalul responsabil de apariţia acneei. D. Folliculorum trăieşte în foliculii de păr pe pielea noastră, hrănindu-se cu celulele moarte. Acest parazit se găseşte îndeosebi pe faţă, în jurul ochilor, afectând pleoapele şi genele. Atunci când acest parazit începe să populeze organismul într-un număr mare, pielea devine mai aspră pe anumite porţiuni, potrivit DivaHair.
- Femeile care îşi vopsesc părul mai mult de şase ori pe an sunt mai predispuse la îmbolnăvirea de cancer mamar, potrivit unui studiu britanic. Kefah Mokbel, doctor chirurg la spitalul „Princess Gare” din Londra, susţine că femeile care îşi vopsesc părul au cu 14% mai multe şanse să facă cancer la sân. Potrivit acestuia, cel mai bine este să se aleagă vopseaua de păr cu cea mai mică concentraţie de amine aromatice. De asemenea, vopselele pe bază de ingrediente vegetale naturale, precum măceşul sau reventul, nu prezintă niciun pericol pentru sănătate, potrivit Unica.ro.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok