• Siropul de tuse nu are niciun efect când persoana este răcită. Acesta nu ameliorează deloc tusea. Mai mult decât atât, cercetările arată că tratamentele eliberate fără reţetă împotriva tusei nu sunt mai eficiente decât – efectul placebo. În schimb, specialiştii de la American Chemical Society recomandă să consumaţi multe lichide, să faceţi un duş sau o baie fierbinte, să luaţi dropsuri şi să beţi un ceai cald (nu fierbinte, pentru că puteţi agrava inflamaţia de la nivelul gâtului) de lămâie îndulcit cu miere, informează Libertatea pentru femei.
  • Coriandrul este o sursă bogată de antioxidanţi care ajută la împiedicarea îmbătrânirii pielii. Frunzele de coriandru pot fi aplicate pe toate tipurile de piele. Totuşi, e nevoie de precauţie, mai ales dacă aveţi pielea sensibilă. Coriandrul este o sursă bogată de antioxidanţi. Asta înseamnă că este foarte bun pentru persoanele care suferă de acnee, cicatrice şi coşuri, scrie Click!
  • Mierea de salcâm este o sursă excelentă de sănătate în anotimpul rece. Aceasta este asimilată cu uşurinţă de organismul nostru, oferindu-i acestuia energie şi numeroase substanţe bioactive şi nutritive. Acest sortiment de miere este recomandat copiilor, persoanelor gravide şi celor care sunt în convalescenţă. Mai ales când se răceşte vremea, mierea de salcâm este un excelent calmant pentru tuse, are efecte expectorante, dar ajută şi la tratarea nevrozelor şi asteniei nervoase. Dintre remediile care contribuie la întărirea sistemului imunitar, mierea de salcâm este un super-
    aliment, anunţă Click!