Petre Apostol

Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, care a programat şi o etapă în judeţul Prahova, deja tradiţională, intitulată Trofeul Sinaia, şi-a stabilit câştigătorul, cu o rundă înainte de finalul sezonului. Deşi nu a urcat pe podium la Sinaia, ocupând locul al patrulea, Paul Andronic (Mitsubishi Lancer Evo V) şi-a asigurat matematic titlul naţional, după victoria înregistrată în penultima etapă, desfăşurată la Câmpulung Muscel.
Succesul de la Câmpulung a fost, de altfel, şi singurul din acest sezon pentru pilotul echipei Autotehnica, însă constanţa sa pe parcursul întregului an competiţional (două locuri 2, două locuri 3, două locuri 4) l-a apropiat către al treilea titlu naţional din carieră, după cele din 2003 şi 2015. În penultima etapă, Andronic l-a învins pe Andrei Dumitrescu (monopost Tatuus, D+E), pentru nouă zecimi de secundă, câştigate în manşa secundă, podiumul fiind completat de Cornel Gărdean (Subaru Impreza WRX), care încheia pe a treia treaptă şi la runda prahoveană.
Astfel, înainte de ultima etapă a campionatului, programată la Braşov, pe 15 octombrie, Paul Andronic a acumulat 115 puncte în clasamentul general şi nu mai poate fi ajuns din urmă, Lucian Răduţ (Mitsubishi Lancer Evo VIII) ocupând locul secund, cu 86 de puncte, iar Andrei Dumitrescu aflându-se pe a treia poziţie, cu 83 de puncte.
De asemenea, s-au mai stabilit, deja, câştigătorii unor categorii din campionat: Costi Stratnic (câştigătorul etapei din Sinaia, la general) a devenit campionul secțiunii GT, Gabriel Ene – campion al mașinilor cu tracțiune pe două roți (F2), Cedric Ghigea a câștigat grupa maşinilor istorice, iar Andrei Marian și-a adjudecat titlul la debutanți.