Mâine, începând cu orele 11:00, la Plopeni se va desfășura în premieră campania „Flori pentru suflet”, organizată de Asociația Modelăm Inimi în parteneriat cu Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor și Fundația Principesa Margareta a României, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice. Campania promovează mesajul unei bătrâneți mai frumoase pentru vârstnicii din România. La această acțiune vor participa 10 voluntari și copii din cadrul asociației amintite, care vor oferi 120 de flori și felicitări persoanelor vârstnice din localitate.
La nivel național, timp de aproape o săptămână, în perioada 28 septembrie – 3 octombrie, peste 50 de ONG din toată țara, instituții publice, instituții de învățământ, companii sau voluntari promovează mesajul unei bătrâneți demne pentru vârstnicii din România prin oferirea de flori și gânduri bune seniorilor. Campania „Flori pentru suflet” este organizată la nivel internațional de către Federația Internațională Les petits frères des Pauvres, în state precum Franța, Spania, Ungaria, Elveţia, Germania, Polonia, Mexic, Canada sau Statele Unite ale Americii. Mesajul global al campaniei este întărirea relațiilor între generații, pentru a oferi bătrâneți frumoase și lipsite de griji, prin mobilizarea de voluntari în sprijinul vârstnicilor.
La nivel mondial, din ce în ce mai mulți vârstnici sunt afectați de izolare socială și singurătate. În România, conform unui studiu realizat de GfK pentru Fundația Principesa Margareta a României, unul din doi vârstnici din România este afectat de singurătate sau trăiește sentimentul inutilității. Prin campaniile și acțiunile sale, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor și partenerii săi încearcă să combată aceste fenomene. Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, asociație înființată de Fundația Principesa Margareta a României și Les petits frères de Pauvres (Franța), dorește să dezvolte și să extindă la nivel național activitățile în sprijinul vârstnicilor singuri, preluând modelul de intervenție al partenerului francez, organizație cu o experiență de peste 70 ani în combaterea izolării și sărăciei în rândul vârstnicilor.
În prezent, asociația are peste 1000 de beneficiari și 200 de voluntari în București, Constanța, Ploiești, Pitești, Brăila și Târgoviște.