De Programul “Prima casă” ar trebui să nu mai beneficieze persoanele cu venituri mari

Prim – viceguvernatorul BNR Florin, Georgescu, a declarat că Programul „Prima Casă” este unul “extrem de util”, dar în contextul în care Guvernul va veni cu unele amendamente, în sensul eliminării din program a persoanelor cu venituri mai mari.
“Programul «Prima Casă» este – și asta o declar în numele Consiliului de Administrație al BNR – un program extrem de util pentru cetățeni, îndeosebi pentru cei cu venituri medii și mai reduse. Ce trebuie făcut în continuare ? Trebuie continuat acest program, cu amendamentul că trebuie eliminate din cadrul eligibilității persoanele care au venituri mai mari”, a spus Florin Georgescu, citat de Infolegal.

A fost aprobat un memorandum pentru redresarea Poștei Române

Guvernul a aprobat un memorandum pentru redresarea activității Companiei Naționale „Poșta Română“, iar printre măsurile cuprinse în planul strategic se numără creșterea veniturilor prin diversificarea produselor și serviciilor și utilizarea eficientă a fondurilor anuale primite de la Uniunea Poștală Universală.
„Planul strategic cuprinde un set de măsuri, cele mai importante vizând: creșterea veniturilor prin diversificarea produselor și serviciilor, utilizarea eficientă a fondurilor anuale primite de la Uniunea Poștală Universală (UPU), bani care nu au fost folosiți niciodată deși, în fiecare an, 200.000 de dolari au fost puși la dispoziția companiei pentru dotări curente (cântare, scannere, cititoare de bare etc…) și renegocierea contractelor existente cu agenții economici”, se arată într-un comunicat al Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, remis Agerpres.

Împrumuturile bancare către sectorul privat, în scădere

Împrumuturile bancare către sectorul privat din România au ajuns, în 2016, la un nivel mai mic cu 26% față de nivelul înregistrat înainte de criza financiară, împiedicând revenirea la creșterea economică, dezvăluie un studiu de specialitate, publicat de o firmă de consultanță fiscală și audit, citată de Agerpres.
Conform aceluiași studiu, anul trecut, suma totală a împrumuturilor către întreprinderile din România a fost de 50 de miliarde de dolari, sub nivelul de 70 de miliarde de dolari înregistrat în 2008.