Progresul Aluniş – Voinţa Livadea 3-1 (1-0)

Marcel Marin, Bogdan Chitic

Stadion: „Comunal”, Aluniş. Spectatori: 150.
Au marcat: Al. Anghel (18), G. Ioniţă (78-pen), V. Veselu (90+2) / Ad. Constantinescu (58).
Progresul Aluniş: D. Rotaru (cpt) – Al. Anghel, M. Lăcătuş, G. Ioniţă, Ibrian – F. Anghel, D. Simion, V. Veselu, M. Rotaru – D. Ioniţă, Dumitran (65 C. Veselu). Antrenor: George Simion.
Voinţa Livadea: Ene – E. Stanciu, Stana, M. Bratu (cpt), M. Constantinescu – Cristescu – Măd. Bratu (57 C. Voica), Frânculescu, Catrinoiu – Ad. Constantinescu, Duţescu. Antrenor: Gheorghe Bunescu.
Cartonaşe galbene: D. Simion (15) / Măd. Bratu (13), Ad. Constantinescu (42).
Au arbitrat: Robert Nuţu – Laurenţiu Baciu (ambii, din Ploieşti) şi Costin Drăgănescu (Măgureni).
Observator: Mitu Roşu (Ploieşti).
Jucătorul meciului: Alin Anghel (Progresul Aluniş).

Într-unul dintre derbiurile zonale ale turului III din cadrul Cupei României, faza judeţeană, la Aluniş, gazdele de la Progresul au primit vizita vecinilor de la Voinţa Livadea. Cele două formaţii, angrenate în seria Nord a Ligii B, cu situaţii diametral opuse în startul sezonului, gazdele cu procentaj maxim pe teren propriu, iar oaspeţii în zona „minată” a clasamentului, au oferit un joc din care nu au lipsit adrenalina şi golurile, calificarea revenind, pe merit, formaţiei din Aluniş. După o mare ratare a vârfului oaspeţilor, Ad. Constantinescu (12) – şut pe lângă după o respingere în faţă a portarului D. Rotaru, gazdele au deschis scorul în minutul 18, când, la o lovitură de colţ de pe partea stângă, executată de D. Simion, fundaşul dreapta Al. Anghel s-a înălţat din „mănunchiul” de jucători şi a înscris cu o lovitură de cap bine plasată. Până la pauză, am mai consemnat trei şanse irosite de gazde, prin G. Ioniţă (29), M. Rotaru (30) şi V. Veselu (38) – acesta din urmă cu un gol anulat de asistenul Drăgănescu, pe motiv de ofsaid, dar şi o singură ocazie a vizitatorilor, acelaşi Ad. Constantinescu (24) trimiţând puţin alături, din interiorul careului.

meci echipa
Actul secund a debutat cu golul egalizator al grupării din Livadea, mai sus amintitul Ad. Constantinescu (58) finalizând cu o lovitură de cap centrarea din banda dreaptă a lui E. Stanciu. Despărţite în clasamentul Ligii B de trei puncte şi nu mai puţin de nouă poziţii, cele două formaţii au oferit un joc echilibrat până la intrarea în ultimul sfert de oră, atunci când băieţii prezidaţi de Dan Ionică au mai marcat în două rânduri, securizându-şi calificarea. Mai întâi, G. Ioniţă (78) a punctat de la 11 metri în urma unui henţ produs în careu de M. Constantinescu, pentru ca, în secvenţele de final, nou-intratul V. Veselu (90+2) – unul dintre decanii de vârstă ai gazdelor, la 40 de ani, să înscrie dintr-o lovitură liberă directă, de la mare distanţă, sub bară, cu largul concurs al goalkeeper-ului advers, spre dezamăgirea preşedintelului oaspeţilor, Paul Dumitran, prezent la acest meci. Astfel, Progresul Aluniş obţine a patra victorie consecutivă, pe teren propriu, din noul sezon competiţional şi îşi asigură prezenţa în turul IV al Cupei României, faza pe judeţ, acolo unde vor intra în competiţie şi formaţiile din Superliga B.