Petre Apostol

Singura echipă prahoveană prezentă în campionatele de seniori din handbalul românesc, HC Activ CSO Plopeni, a debutat în noul sezon competiţional, evoluând, miercuri seară, în prima etapă a Diviziei A feminine, pe terenul formaţiei CSU Ştiinţa Bucureşti.
Echipa din Plopeni reprezintă o prezenţă constantă în eşalonul secund, având o singură dată o şansă de promovare, în urmă cu mult timp, bazându-se, în anii anteriori, mai mult pe junioare, fiind fără mari pretenţii de a avansa în eşalonul de elită. De data aceasta, însă, HC Activ a pornit sezonul cu gândul la barajul de promovare.
Totuşi, modul în care s-a prezentat la prima etapă a campionatului echipa antrenată de Adina Puiu nu oferă prea multe speranţe. Formaţia prahoveană a fost depăşită clar de CSU Ştiinţa Bucureşti, gruparea din Capitală desprinzându-se decisiv încă din prima parte a jocului, intrând la pauză cu avantaj de nouă goluri, scor 17-8.
În partea secundă a meciului, ecartul aproape s-a dublat, gazdele reuşind un succes cu scorul final de 37-20. Trebuie spus că CSU Ştiinţa, echipă antrenată de Sorin Bârză, şi-a propus prezenţa pe podiumul seriei.
Alte rezultate înregistrate miercuri în prima etapă din seria A: Steaua Bucureşti – CSŞ Tulcea
33-24 (15-11), Ştiinţa Bacău – CNOT Iaşi 27-26
(13-14), CSU Târgovişte – CS Danubius Călăraşi 27-24 (16-10), Spartac Bucureşti – ACS Şc. 181 SSP Bucureşti 26-26 (12-14).
Echipa HC Activ CSO Plopeni urmează să debuteze pe teren propriu în runda următoare, programată mâine, când, de la ora 12:00, va primi vizita unei alte pretendente la promovare, HM Buzău.
Prima clasată din serie, la finalul campionatului, va obţine promovarea în Liga Naţională (care, din acest sezon, poartă denumirea şi de Liga Florilor), în vreme ce următoarele două echipe din ierarhie se vor califica la turneul de baraj.