Petre Apostol

După ce a luat parte, între 18 şi 20 august, la Campionatele Balcanice de Ciclism pe Şosea pentru juniori, găzduite de România, la Deva, ciclistul clubului Petrolul Ploieşti, Valentin Vasiloiu, va reprezenta ţara noastră la o nouă competiţie internaţională, care se va desfăşura la finalul acestei săptămâni.
Elevul antrenorului Constantin Ciocan este dublu campion naţional la juniori la ciclism pe şosea, cucerind titlurile României atât la contratimp individual, cât şi la fond, în luna iunie, competiţie organizază chiar în Prahova. Ciclistul originar din Albeşti Muru a fost inclus în premieră în lotul naţional cu ocazia Campionatelor Balcanice, iar acesta nu a dezamăgit, aducând o medalie de bronz delegaţiei României la competiţia respectivă, în proba de contratimp individual.
Vasiloiu avea o şansă bună la medalii şi la proba de fond, însă o căzătură a unui sportiv din faţa grupului în care se afla l-a scos din calculele pentru podium.
Ciclistul clubului Petrolul Ploieşti va pleca astăzi spre Slovacia, unde va concura pentru România în cadrul unui concurs internaţional pentru juniori. Pentru sportivul prahovean va reprezenta prima participare în afara graniţelor ţării. Dar, în acelaşi timp, va fi şi o pregătire în vederea participării la Campionatele Mondiale, programate între 17 şi 24 septembrie, la Bergen, în Norvegia.
De remarcat că elevul antrenorului Constantin Ciocan mai are un an de evoluat la categoria juniori.

Victorie petrolistă, la BikeFest

De curând, în cadrul evenimentului din Bucureşti, BikeFest România, a fost organizat un concurs de ciclism pe şosea, intitulat Urban Race Road şi desfăşurat în jurul Palatului Parlamentului din Capitală. Victoria i-a revenit unui sportiv de la CS Petrolul Ploieşti, juniorul Ionuţ Andrei, multiplu campion naţional pe pistă.
Ciclistul prahovean s-a impus într-o cursă care a avut la start 312 de sportivi, la toate categoriile de vârstă, trecând linia de sosire cu timpul total de o oră, 10 minute şi 44 de secunde, câştigând sprintul final
cu Timotei Păcurar (NoMad Merida CST), podiumul fiind completat de Emanuel Stan (CS Otopeni).
De remarcat că pe locul al patrulea şi învingător la categoria 30-39 ani a fost ciclistul ploieştean Marian Frunzeanu (Emmedue Team), de asemenea sportiv format la CS Petrolul Ploieşti, sub îndrumarea antrenorului Constantin Ciocan.