Un consilier comarnicean a parasit administratia locala

Dupa doi ani de administratie, consilierul PNL Gheorghe Bunghez (foto) a ales sa-si dea demisia din legislativul comarnicean. El a dorit sa paraseasca cu discretie scena politica, exprimandu-si dezamagirea atat fata de aparatul Primariei, cat si fata de Consiliul Local, printr-un limbaj cat mai atenuat. „Daca a existat o perioada in care am sperat ca aceasta legislatura este superioara celor anterioare (din care nu am facut parte), de o lunga perioada de timp, modul in care se face politica – de fapt modul in care se desfasoara activitatile atat ale Executivului, cat si ale Consiliului Local, ma determina sa parasesc aceasta echipa. Constat cu regret ca dihonia din politica nationala s-a transmis ca o epidemie si in politica locala”, si-a explicat liberalul decizia.

Ridicam mana fara sa stiu pentru ce

Bunghez a intrat in politica in februarie 2004, urmandu-l pe Theodor Mititelu (primarul Comarnicului in perioada 1992-2000), de care, potrivit propriilor afirmatii, il leaga o prietenie indelungata. Din mandatul pe care a ales sa-l incheie la jumatate si care, incet-incet, devine o amintire neplacuta, Gheorghe Bunghez a spicuit pentru ziarul „Prahova” cateva dintre nemultumirile care l-au afectat cel mai mult: „A trebuit sa treaca o groaza de luni pentru ca primarul sa accepte sa ne dea si noua, consilierilor, cate un dosar de sedinta. Se realiza doar cate unul pentru fiecare comisie, dar, si acestea ne erau inmanate cu o zi sau doua inaintea sedintelor. Cand te duci la sedintele de consiliu si ridici mana fara sa stii pentru ce, te simti ca si cum ai fi un impostor. Or, eu nu ma pot complace in aceasta pozitie. Pe de alta parte, reia Bunghez, la Primarie soseau cereri de la diversi intreprinzatori de care Consiliul Local afla abia dupa patru sau cinci luni, situatie care nu mi se pare fireasca. Nu mi se pare firesc nici faptul ca primarul lipseste la jumatate dintre sedintele de consiliu. Din pacate, dupa ce a trecut la PD, primarul Dorian Botoaca a lansat la adresa Consiliului Local niste atacuri extrem de nedrepte si lipsite de fair play. Cu amaraciune, am putut constata ca acestea au avut priza la populatie”.

Atmosfera de tiganie

Cat priveste sentimentele sale fata de Consiliul Local, Bunghez este, de asemenea, dezamagit: „Multi consilieri sunt extrem de rezervati in a-si sustine convingerile, atunci cand afacerile pe care le au ar putea avea de suferit. Eu, unul, nu-mi pot reprosa ca am votat vreodata in dezacord cu ceea ce credeam: au fost situatii cand am fost impotriva unor proiecte fata de care toti colegii mei isi manifestasera acordul. De multe ori, in Consiliu, se creeaza o atmosfera de tiganie in care mie nu imi place sa traiesc: sunt consilieri care exagereaza, altii aduc in derizoriu anumite teme. Initial, am crezut ca intre Primar si Consiliul Local va exista o emulatie cu efecte benefice pentru localitate. Acum, insa, imi dau seama ca nu este decat o lupta in care orasul are numai de pierdut, fiecare dintre parti incercand sa minimalizeze meritele celeilalte. In prezent, din cauza acestei dezbinari, localitatea ar putea pierde 9,75 de miliarde de lei vechi pe care i-a obtinut cu mari eforturi. In cazul acesta, toate lucrarile pe care le prognozasem nu se vor mai face. Ma intalnesc cu oamenii pe strada si simt ca incep sa considere ca m-au votat degeaba si ca toate asteptarile pe care le aveau in legatura cu mine le-au fost inselate. Asta m-a determinat sa demisionez”.

Urmatorul pe lista

Desi Gheorghe Bunghez si-a exprimat intentia de a demisiona inca de la sedinta de consiliu din noiembrie, viceprimarul Sorin Peticila, fostul sef al PNL Comarnic, ne-a declarat ca a asteptat ca acesta sa se razgandeasca pana in ultima clipa, cererea sa de a parasi Consiliul Local fiind aprobata abia in data de 28 decembrie 2006. Potrivit viceprimarului, cel care ii va lua locul lui Bunghez in Consiliul Local este Adrian Ilarie Moldoveanu, plasat cu cateva pozitii in urma demisionarului – ceilalti devenind, intre timp, indisponibili. Intrebat care au fost criteriile in baza carora candidatii PNL au fost ordonati pe lista, in momentul alegerilor locale din 2004, Sorin Peticila ne-a declarat: „Valoarea individuala, contributiile materiale si munca prestata in folosul partidului”.
Ionut STANESCU