În prima etapă a Campionatului Naţional de juniori republicani (A şi B), care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute, echipele noastre au avut ceva probleme, unele chiar importante, dacă ne uităm la rezultatele Petrolului – de exemplu! Astfel, galben-albaştrii au primit, în două meciuri, nu mai puţin de 26 de goluri, în deplasarea de la FCSB, unul dintre scoruri fiind chiar “de maidan”! Este vorba despre juniorii A, unde Petrolul – care a încropit o echipă pe “ultima sută de metri”, bazată pe jucători din … Băicoi, a pierdut cu 18-0 în 8-dfaţa juniorilor de la FCSB, acolo unde Gigi Becali a început să investească, din nou, în aducerea de juniori din toate colţurile ţării, pentru a forma o academie.
Printre ei şi fiul fostului petrolist Pompiliu Stoica – Yanis, jucător care a fost o perioadă în Germania, în încercarea de a-şi asigura prezenţa la un club din Bundesliga, dar formalităţile destul de complicate (părinţii ar fi trebuit să se mute cu el!) l-au determinat să revină în ţară şi să aleagă FCSB, mai ales că tatăl său, fostul internaţional, a îmbrăcat şi tricoul roşu-albastru o bună perioadă de timp.Din păcate, chiar după acest joc, trei juniori ai FCSB au fost victime într-un accident auto – în timp ce se întorceau cu microbuzul acasă, la Baia Mare, puţin lipsind să vorbim despre o… tragedie.
Să menţionăm şi că, runda viitoare, a doua a sezonului, Petrolul va juca împotriva Astrei, meciurile urmând să se desfăşoare duminică, nu sâmbătă (la solicitarea clubului Petrolul), la Strejnic, pe stadionul “Conpet”.
Şi Clubul Sportiv Municipal Ploieşti – prezent în premieră la acest nivel, cu două echipe, a înregistrat eşecuri, pe teren propriu, pierzând ambele întâlniri cu Colţea Braşov, în timp ce Astra a bifat două victorii cu echipele Liceului Tehnologic Sf. Pantelimon.

Etapa Preliminară U19 – Meciurile Etapei 1, rezultate:
Juniori A
Seria 18
ACS Petrosport Ploieşti – CSS Braşovia Braşov 1 – 2
CSM Ploieşti – ACS Colţea 1920 Braşov 1 – 5
FCM Târgovişte SA – CSS Târgovişte 2 – 2

Seria 5
SC Fotbal Club FCSB SA – ACS Petrolul 52 18 – 0
AFC Astra – Liceul Sf. Pantelimon 3 – 1
CS Sportul Snagov SA – SC Dinamo 1948 Bucureşti 1 – 5

Juniori B
Seria 18
ACS Petrosport Ploieşti – CSS Braşovia Braşov 9 – 0
CSM Ploieşti – ACS Colţea 1920 Braşov 1 – 4
FCM Târgovişte – CSS Targovişte SA 2 – 7

Seria 5
SC Fotbal Club FCSB SA – ACS Petrolul 52 8 – 3
AFC Astra – Liceul Sf. Pantelimon 3 – 0
CS Sportul Snagov SA – SC Dinamo 1948 Bucureşti 0 – 12