CSM Olimpia Râmnicu Sărat – FC Petrolul Ploiești 0-0

Stadion: „Municipal” Rm. Sărat. Spectatori: circa 500.
Olimpia Rm. Sărat: Nițache – Sava, Târâlă, Ceaușel, Bodoc – Tudoran, Oprea, Croitoru, Tănase – Roman (cpt), Bălan. Au mai jucat: Ceparu – Crețu, Ghițulescu, Bobe, Matache. Antrenor: Marius Târâlă.
FC Petrolul Ploiești: Bolboașă – Vagner, Antoche, Prunescu, Velisar – Chindriș – Lambru, Cl. Tudor (cpt), Puchea, Șaim – Arnăutu. Au mai intrat: Marinică, Botezan – Olaru, Chiriță, Frâncu, D. Gheorghe, Vintilă, Catană, Ciocâlteu, Nițescu, Stănescu, Nini Popescu. Antrenor: Octavian Grigore.

Petrolul a pregătit startul în Liga a III-a şi continuarea drumului în Cupa României cu un ultim amical al verii, la Râmnicu Sărat.
După ce refuzat un test cu Astra 2, anulat ca să se evite oboseala, “lupii” s-au chinuit la Râmnicu Sărat contra unei alte divizionare C, obţinând doar o remiză albă.

Petrolul2
Asta după un alt egal, 2-2, realizat in extremis, la Aninoasa, cu o săptămână înainte, semn că încă mai sunt destule lucruri de pus la punct, cu privire la primul unsprezece, unde pare că există o problemă… atipică: sunt prea multe soluţii.
Amicalul de la Râmnicu Sărat, programat în “semn de recunoştinţă” pentru transferul lui Tudor Şaim de la echipa buzoiană la Petrolul, a coincis cu sărbătoarea oraşului, unde gazdele au întâmpinat aşa cum trebuie delegaţia petrolistă – cu fumigene, torţe, copii frumos echipaţi care au însoţit fotbaliştii la intrarea pe teren, o mică festivitate de premiere dedicată chiar jucătorului mai sus menţionat etc.
Pe teren a fost un pic mai greu, căldura fiind principalul adversar, ritmul de joc nefiind unul la cote prea ridicate.
Chiar dacă a avut iniţiativa, cele mai importante ocazii ale meciului şi, clar, un lot cu pretenţii şi potenţial mult peste adversari, Petrolul nu a reuşit să se impună, scorul final rămânând acelaşi ca la începutul partidei, chiar portarul trimis de Petrolul la Rm. Sărat “barter” pentru Şaim – Cătălin Nițache – fiind remarcatul echipei gazdă.
Mâine, de la orele 19:00, „galben-albaştrii” primesc, pentru prima dată în această vară, în faţa propriilor suporteri, pe stadionul „Ilie Oană”, pe Urban Titu, într-un meci oficial contând pentru turul secund al Cupei României. Desigur, cu alte date ale problemei, altă presiune, pentru că din acest moment se joacă pentru puncte, calificări, bani, obiective!

Doliu în familia suporterilor petrolişti

Tomescu AUn nou deces prematur a lovit, vinerea trecută, întreaga suflare petrolistă. După ce, în urmă cu patru ani, înaintea Supercupei României cu Steaua, Octavian Tatomir, membru de seamă al Peluzei I, îşi pierdea viaţa într-un mod cel puţin bizar, alunecând din trenul care-i transporta pe fanii ploieşteni la Bucureşti, de această dată un reprezentant al Tribunei a II-a, Adrian Florin Tomescu (35 de ani), a decedat ca urmare a unui stop-cardiac. La doar câteva ore de la aflarea acestei veşti, prietenii săi şi toţi cei care l-au cunoscut şi l-au apreciat pe Adrian au realizat un scurt montaj video în memoria sa, ce poate fi urmărit pe grupurile dedicate suporterilor petrolişti, de pe Facebook.