- Organismul ne transmite constant semnale atunci când ceva nu merge corespunzător. Stilul de viaţă agitat, orele puţine de somn şi alimentaţia deficitară îşi pun amprenta atât asupra psihicului cât şi a fizicului. Dacă vă luptaţi de ceva timp cu surplusul de kilograme şi nicio dietă nu pare să dea randament, evaluaţi-vă stilul de viaţă pentru a afla exact ce vă transmite organismul. Dacă reuşiţi să dormiţi cele 8 ore pe noapte iar dimineaţa vă treziţi mai obosit decât v-aţi culcat, înseamnă că ceva nu funcţionează corespunzător. Renunţa-ţi la mesele copioase înainte de culcare, nu consumaţi o cantitate mare de lichide seara pentru a nu fi nevoit să vă treziţi în timpul nopţii să mergeţi la baie, evitaţi alimentele picante sau grase care ar putea să vă cauzeze arsuri stomacale sau să vă îngreuneze dieta. Încercaţi să reduceţi cantitatea de cafea din timpul zilei, limitaţi-vă la una singură dimineaţa şi acordaţi-vă mai mult timp pentru recreere, potrivit Click.
- Cancerul de piele este unul dintre cele mai periculoase boli maligne, iar în proporţie de 80% dintre cazurile de melanom malign din România, pacienţii au şanse de supravieţuire de maximum 5 ani de la depistarea afecţiunii, potrivit unui avertisment lansat de către Societatea Română de Medicină Estetică şi Dermatologie Cosmetică şi Chirurgicală (SRMEDCC). Acest lucru se întâmplă din cauză că România nu are foarte mult personal pregătit în acest domeniu, iar tumorile sunt descoperite destul de târziu, iar şansele de supravieţuire sunt minime. De altfel, pacienţii români nu ştiu ce înseamnă melanomul şi cum trebuie să se protejeze de el. La noi în ţară, în 25 de ani, mai exact din 1983 până în 2008, riscul îmbolnăvirii cu cancer a crescut de la 1-2 cazuri la 100.000 de locuitori la 4,6 cazuri la 100.000 de locuitori. Principala cauză a creşterii acestui risc este reprezentată de expunerea îndelungată la soare şi/sau la ultraviolete artificiale, scrie doctorulzilei.ro.
- În timp ce ne temem de cancer ca de cel mai mare flagel al momentului, specialiştii subliniază un alt fapt, la fel de important: bolile cardiovasculare produc mai multe victime anual! Cum este posibil? Deşi acestea se instalează treptat, fiind încurajate de stilul de viaţă contemporan, semnele lor sunt aproape imposibil de detectat. Şi, dacă luăm în considerare că rata de supravieţuire a unui atac de cord (în afara spitalului) este de doar 6%, este vital să identificăm la timp simptomele producerii acestuia. Iar ultimele cercetări ale oamenilor de ştiinţă indică faptul că semnele prevestitoare ale unui atac de cord sunt diferite la bărbaţi şi femei. Simptomele generale ale atacului de cord (disconfort în zona pieptului, care durează mai mult de câteva minute sau apare şi dispare imediat, durere de stomac, de braţe, de gât, de maxilar sau de spate, respiraţie întretăiată sau transpiraţie) nu apar la ambele genuri sau sunt preponderente în cazul unuia dintre ele, notează Divahair.
Folosim cookie-uri pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru web. Dacă continuați să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de acesta.Ok